About

VALÈNCIA,
CAPITAL MUNDIAL DEL DISSENY EN 2022

About

PER QUÈ VALÈNCIA?

PER QUÈ VALÈNCIA?

La ciutat de València i per extensió la Comunitat Valenciana és terra de creativitat. El treball de professionals del disseny, l’arquitectura, l’interiorisme o la il·lustració al llarg dels darrers cent anys demostra una cultura del disseny que s’estén per tot el territori.

WORLD DESIGN ORGANIZATION (WDO)

World Design Organization (WDO) ® és una organització no governamental internacional que promou la professió del disseny industrial i la seua capacitat per a generar millors productes i sistemes, negocis i indústria més competitius i, en última instància, un millor medi ambient i societat. Com la veu internacional del disseny industrial, *WDO advoca, promou i comparteix el coneixement de la innovació impulsada pel disseny industrial que té el poder de crear un món millor.

La World Design Capital® (WDC), designada cada dos anys, reconeix a les ciutats pel seu ús efectiu del disseny per a estimular el desenvolupament econòmic, social, cultural i ambiental. Els WDC anteriors inclouen Torí (Itàlia) en 2008, Seül (Corea del Sud) en 2010, Hèlsinki (Finlàndia) en 2012, Ciutat del Cap (Sud-àfrica) en 2014, Taipei (Taiwan, Taipei Xinés) en 2016 i Ciutat de Mèxic (Mèxic) en 2018. Lille (França) ostenta el títol per a 2020 i València (Espanya) serà la capital en 2022.

WORLD DESIGN ORGANIZATION (WDO)

ASSOCIACIÓ VALÈNCIA
CAPITAL DEL DISSENY

ASSOCIACIÓ VALÈNCIA<br/>CAPITAL DEL DISSENY

El projecte per a convertir València en la Capital Mundial del Disseny 2022 naix de la societat civil, d’un conjunt de persones (empresaris, professionals i membres d’associacions de dissenyadors) que comencen a somiar amb la possibilitat de convertir València en un referent mundial i contagien la seua il·lusió a empresaris i responsables polítics, que mostren el seu suport i impuls. D’ací naix l’Associació València Capital del Disseny que és l’origen de tot.

OBJECTIUS

València Capital Mundial del Disseny 2022 pretén promoure la seua activitat i realçar la qualitat d’aquest sector creatiu, convertint-lo en agent principal de canvi social i innovació urbana. Es tracta de generar tota una sèrie d’iniciatives que projecten el disseny més enllà de 2022, generant un llegat capaç de transcendir i consolidar-se com un valor clau del teixit social local i nacional.

 • Promoure el disseny espanyol – i especialment el valencià – a nivell internacional.

  Didàctica del disseny
 • Crear, activar i facilitar vincles i col·laboracions entre l’ecosistema del disseny i la innovació, així com establir contactes estables amb altres disciplines o sectors econòmics, socials i culturals que transformen la societat a llarg termini i el territori.

  Transformació social
 • Promoure el disseny espanyol, els seus professionals i empreses, a nivell internacional. Inclús, inspirar a altres ciutats a usar el disseny com una eina estratègica per créixer i prosperar i generar una xarxa internacional de ciutats que compartisquen les millors pràctiques en disseny innovador.

  Internacionalització
 • Ajudar i acompanyar la creació d’estratègies al voltant del disseny per contribuir a desenvolupaments sostenibles i inclusius del territori, millorant el nivell de benestar i qualitat de vida de la ciutadania.

  Benestar
 • Generar un relat conjunt de les tres províncies de la Comunitat Valenciana al voltant de la creativitat i el disseny, posicionant-los com un focus nacional.

  Relat i vertebració territorial
 • Estretir la xarxa entre tots els professionals a nivell nacional i millorar la implantació professional del sector del disseny a la societat.

  Enfortiment de la xarxa professional
 • Assegurar que florisca un llegat de disseny en la ciutat designada que s’allargue i romanga després que concloguen els dotze mesos de la Capitalitat del Disseny.

  Llegat

CRONOGRAMA

Anunci amb l’Alcalde de València que la ciutat es postularà a convertir-se en Capital Mundial del Disseny.

<p>Anunci amb l’Alcalde de València que la ciutat es postularà a convertir-se en Capital Mundial del Disseny.</p>
17 desembre
2018
<p>Jornades de participació ciutadana entre el sector del disseny i l’arquitectura, periodistes, agents socials i societat per debatre al voltant de la capitalitat i els seus reptes.</p>

Jornades de participació ciutadana entre el sector del disseny i l’arquitectura, periodistes, agents socials i societat per debatre al voltant de la capitalitat i els seus reptes.

18 – 22 febrer
2019

València ja és oficialment Candidate City reconeguda per la World Design Organization a convertir-se en Capital Mundial del Disseny l’any 2022.

<p>València ja és oficialment <em>Candidate City</em> reconeguda per la <em>World Design Organization</em> a convertir-se en Capital Mundial del Disseny l’any 2022.</p>
16 d’abril
2019
<p>Premi honorífic ADCV a l’Associació València Capital del Disseny.</p>

Premi honorífic ADCV a l’Associació València Capital del Disseny.

22 de maig
2019

València ja és finalista a convertir-se en Capital Mundial del Disseny 2022, en shorlist junt la ciutat índia de Bengaluru

<p>València ja és finalista a convertir-se en Capital Mundial del Disseny 2022, en <em>shorlist </em>junt la ciutat índia de Bengaluru</p>
11 de juny
2019
<p>La Base de La Marina de València es plena de disseny i d’empreses promotores per celebrar el <em>Place Making Week Europe</em></p>

La Base de La Marina de València es plena de disseny i d’empreses promotores per celebrar el Place Making Week Europe

17 de juny
2019

Visita oficial del jurat de la World Design Organization a València.

<p>Visita oficial del jurat de la <em>World Design Organization</em> a València.</p>
29-30 de juliol
2019
<p>Anunci oficial:  València serà Capital Mundial del Disseny en 2022.</p>

Anunci oficial:  València serà Capital Mundial del Disseny en 2022.

9 de setembre
2019

Presentació de l’anunci amb el President de la Generalitat, l’Alcalde de València, tots Els partits de govern i agents implicats.

<p>Presentació de l’anunci amb el President de la Generalitat, l’Alcalde de València, tots Els partits de govern i agents implicats.</p>
10 de setembre
2019
<p>Conferència de la Presidenta de la <em>World Design Organization</em>, Luisa Bocchiatto, a Fira Hàbitat València.</p>

Conferència de la Presidenta de la World Design Organization, Luisa Bocchiatto, a Fira Hàbitat València.

18 de setembre
2019

Viatge a l’Índia a la World Design Assembly per recollir el testimoni de Capital Mundial del Disseny en 2022.

<p>Viatge a l’Índia a la <em>World Design Assembly</em> per recollir el testimoni de Capital Mundial del Disseny en 2022.</p>
11 d’octubre
2019
<p>Diferents professionals de la Comunitat Valenciana aconsegueixen sis dels premis nacionals més importants de disseny, innovació, còmic i il·lustració.</p>

Diferents professionals de la Comunitat Valenciana aconsegueixen sis dels premis nacionals més importants de disseny, innovació, còmic i il·lustració.

13 de novembre
2019

Designscapes. Congrés de polítiques públiques

<p>Designscapes. Congrés de polítiques públiques</p>
10-11 de març
2020

International Advisory Committee

World Design Capital València 2022 presenta l’equip complet d’ambaixadors IAC (International Advisory Committee). Aquest grup de grans figures internacionals del disseny ens ofereix el seu suport i el seu consell a l’hora d’organitzar el programa d’activitats i realització de projectes. Comptar amb el seu suport és clau per a l’organització amb l’objectiu de mostrar el suport mundial del sector al nostre programa.

Ben Evans

Ben Evans

Sara de la Mora

Sara de la Mora

Marco Sammicheli

Marco Sammicheli

Bertrand Derome

Bertrand Derome

Luisa Bocchietto

Luisa Bocchietto

Jaime Hayon

Jaime Hayon

Hanna Harris

Hanna Harris

Greta Arcila

Greta Arcila

PERSONES

Xavi Calvo

Xavi Calvo

Director General de World Design Capital Valencia 2022

Amparo Balbastre

Amparo Balbastre

Directora Financera de World Design Capital Valencia 2022

Miguel Arraiz

Miguel Arraiz

Director de Projectes de World Design Capital Valencia 2022

María Lapiedra

María Lapiedra

Directora de Comunicació de World Design Capital Valencia 2022

Eduardo Teixeira-Alves

Eduardo Teixeira-Alves

Director de patrocinis i relacions internacionals de World Design Capital Valencia 2022

Corinna Heilmann

Corinna Heilmann

Directora de Programa de World Design Capital Valencia 2022

Silvia Flórez

Silvia Flórez

Design Community Engagement Manager

Alicia Matallín

Alicia Matallín

Comunicació i premsa de World Design Capital Valencia 2022

Carolina López Ortuño

Carolina López Ortuño

Eventos & Marketing World Design Capital Valencia 2022

Daniel Valera

Daniel Valera

Administració de de World Design Capital Valencia 2022

Roberto Heredia del Rey

Roberto Heredia del Rey

Departament de projectes World Design Capital Valencia 2022

Beatriz Rodríguez

Beatriz Rodríguez

Departament de Programa World Design Capital Valencia 2022

Vols unir-te a l'equip?

Veure ofertes d'ocupació

Vols estar a l'última?

Subscriu-te