EXPOSICIÓ. «Disseny + Salut»

EXPOSICIÓ. «Disseny + Salut»

11
Nov
- 16 Apr

Museo Valenciano de la Ilustración y la Modernidad (MuVIM)


Afegir a calendari 11/11/22 04/16/23 Europe/Madrid EXPOSICIÓ. «Disseny + Salut» «Disseny + Salut» és el resultat d'un treball de recerca en totes les disciplines del disseny, des de la indústria a l'arquitectura, passant per la comunicació gràfica o la moda, sense oblidar el que ha generat la pandèmia o les emergències socials que hi ha en altres parts del món. Una mirada transversal que repassa el passat, disecciona el present i es projecta cap al futur per a il·lustrar que la ciència i la medicina evolucionen i continuaran evolucionant amb l'ajuda de la tecnologia i el disseny. Dividida en diferents blocs i desenvolupada al llarg de 25 temes o àmbits, la mostra s'inaugura l'11 de novembre (quedant oberta al públic des del 12 de novembre de 2022 al 16 d'abril de 2023) en el MuVIM, Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat. L'exposició està comissariada per Ramón Úbeda, Menció Especial en els Premis Nacionals d'Innovació i de Disseny 2021 per la seua labor divulgativa en este àmbit al llarg de la seua vida.
  • Una mostra oportuna i necessària, pel seu caràcter social i per tot el que estem vivint.
  • Pedagògica i divulgativa, per a mostrar coses que no coneixem i com el disseny pot ajudar a millorar l'atenció mèdica.
  • Rigorosa i multidisciplinària, perquè també serveix per a informar, advertir o previndre.
Es tracta d'un projecte de València Capital Mundial del Disseny 2022 i el MuVIM que, amb el suport de la Diputació de València i la col·laboració de l'Ajuntament de València, constitueïx una mostra d'interés general, perquè puga visitar-la tot el món. "El bon disseny et pot salvar la vida, no cal haver d'entrar en un hospital per a comprovar-ho. El casc per a treballar en l'obra, per posar un exemple poc valorat, ha sigut creat amb eixa fi". El treball de recerca ha servit per a reunir més de 500 exemples de pràcticament totes les disciplines de la creativitat: disseny industrial, gràfic, infogràfic, digital, publicitari, arquitectònic, d'interiors, de moda o d'automoció. Que serveixen per a explicar, d'una manera pròxima, amena i simpàtica, que "el disseny és bo per a la salut". Així es titularà el llibre que complementarà a l'exposició. Molts dels objectes estan firmats per professionals del disseny de renom com Barber Osgerby, Yves Béhar, Piergiorgio Cazzaniga, Matali Crasset, Charles i Ray Eames, Benjamin Hubert, Piero Lissoni, Nendo, Satyendra Pakhalé, Raw Color, Giulio Ridolfo, Mario Ruiz, Philippe Starck i Tokujin Yoshioka, entre altres. Es poden veure per primera vegada a Espanya l'Emergency Bike que ja roda en proves per París, els projectes solidaris de Not Impossible Labs i les Puré Plants d'External Reference, impreses en 3D amb un nou material capaç de purificar l'aire que respirem. *** Cartell i disseny gràfic, desenvolupat per Dídac Ballester i Antonio Ballesteros.

Museo Valenciano de la Ilustración y la Modernidad (MuVIM)

Entrada gratuïta

«Disseny + Salut» és el resultat d’un treball de recerca en totes les disciplines del disseny, des de la indústria a l’arquitectura, passant per la comunicació gràfica o la moda, sense oblidar el que ha generat la pandèmia o les emergències socials que hi ha en altres parts del món. Una mirada transversal que repassa el passat, disecciona el present i es projecta cap al futur per a il·lustrar que la ciència i la medicina evolucionen i continuaran evolucionant amb l’ajuda de la tecnologia i el disseny.

Dividida en diferents blocs i desenvolupada al llarg de 25 temes o àmbits, la mostra s’inaugura l’11 de novembre (quedant oberta al públic des del 12 de novembre de 2022 al 16 d’abril de 2023) en el MuVIM, Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat.

L’exposició està comissariada per Ramón Úbeda, Menció Especial en els Premis Nacionals d’Innovació i de Disseny 2021 per la seua labor divulgativa en este àmbit al llarg de la seua vida.

  • Una mostra oportuna i necessària, pel seu caràcter social i per tot el que estem vivint.
  • Pedagògica i divulgativa, per a mostrar coses que no coneixem i com el disseny pot ajudar a millorar l’atenció mèdica.
  • Rigorosa i multidisciplinària, perquè també serveix per a informar, advertir o previndre.

Es tracta d’un projecte de València Capital Mundial del Disseny 2022 i el MuVIM que, amb el suport de la Diputació de València i la col·laboració de l’Ajuntament de València, constitueïx una mostra d’interés general, perquè puga visitar-la tot el món.

“El bon disseny et pot salvar la vida, no cal haver d’entrar en un hospital per a comprovar-ho. El casc per a treballar en l’obra, per posar un exemple poc valorat, ha sigut creat amb eixa fi”. El treball de recerca ha servit per a reunir més de 500 exemples de pràcticament totes les disciplines de la creativitat: disseny industrial, gràfic, infogràfic, digital, publicitari, arquitectònic, d’interiors, de moda o d’automoció. Que serveixen per a explicar, d’una manera pròxima, amena i simpàtica, que el disseny és bo per a la salut”. Així es titularà el llibre que complementarà a l’exposició.

Molts dels objectes estan firmats per professionals del disseny de renom com Barber Osgerby, Yves Béhar, Piergiorgio Cazzaniga, Matali Crasset, Charles i Ray Eames, Benjamin Hubert, Piero Lissoni, Nendo, Satyendra Pakhalé, Raw Color, Giulio Ridolfo, Mario Ruiz, Philippe Starck i Tokujin Yoshioka, entre altres.

Es poden veure per primera vegada a Espanya l’Emergency Bike que ja roda en proves per París, els projectes solidaris de Not Impossible Labs i les Puré Plants d’External Reference, impreses en 3D amb un nou material capaç de purificar l’aire que respirem.

***

Cartell i disseny gràfic, desenvolupat per Dídac Ballester i Antonio Ballesteros.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te