EXPOSICIÓ. “El Ultimo grito. Earth, a retrospective”

EXPOSICIÓ. “El Ultimo grito. Earth, a retrospective”

07
Jul
- 04 Jun
19:00H
dj

Bombas Gens Centre d’Art


Vore més

Afegir a calendari 07/07/22 19:00 06/04/23 Europe/Madrid EXPOSICIÓ. “El Ultimo grito. Earth, a retrospective”

En el marc de World Design Capital Valencia 2022, Bombes Gens Centre d’Art –sota la direcció artística de Sandra Guimarães— ha convidat a  El Ultimo Grito a crear una proposta expositiva basada en la Col·lecció Per Amor a l’Art. En aquesta exposició, el disseny opera com a narrativa conceptual i material, així com dispositiu curatorial, esbossant una espècie de llenguatge de l'interludi i entaulant un diàleg que obri una aproximació especulativa a la naturalesa d'aquesta col·lecció i de les seues obres individuals. Per a El Ultimo Grito, el disseny és un intermediari. El disseny és una acció, un verb, i no un substantiu o un objecte. Encara que aquests se solguen confondre amb el disseny, són només derivats d'aquests processos. El disseny viu en aqueixos espais intermedis que existeixen entre els éssers humans i els seus mons circumdants, tant reals com ficticis, connectant conceptual i materialment dos punts diferents en el temps i l'espai.

Bombas Gens Centre d’Art

Entrada gratuïta

En el marc de World Design Capital Valencia 2022, Bombes Gens Centre d’Art –sota la direcció artística de Sandra Guimarães— ha convidat a  El Ultimo Grito a crear una proposta expositiva basada en la Col·lecció Per Amor a l’Art. En aquesta exposició, el disseny opera com a narrativa conceptual i material, així com dispositiu curatorial, esbossant una espècie de llenguatge de l’interludi i entaulant un diàleg que obri una aproximació especulativa a la naturalesa d’aquesta col·lecció i de les seues obres individuals.
Per a El Ultimo Grito, el disseny és un intermediari. El disseny és una acció, un verb, i no un substantiu o un objecte. Encara que aquests se solguen confondre amb el disseny, són només derivats d’aquests processos. El disseny viu en aqueixos espais intermedis que existeixen entre els éssers humans i els seus mons circumdants, tant reals com ficticis, connectant conceptual i materialment dos punts diferents en el temps i l’espai.

“Earth: A Retrospective” mostra la Col·lecció Per Amor a l’Art com una “geografia creativa” -un concepte d’edició desenvolupat per Lev Kuleshov, dissenyat per a col·lidir preses de diferents llocs per a generar un nou paisatge sense fissures on transcorre la narració. Amb aquest projecte, El Ultimo Grito mira a la Terra des d’un punt indeterminat en un espaitemps futur. Un punt en el qual la nostra memòria de la Terra es trenca i el nostre únic vincle amb ella és una col·lecció d’imatges on significat i significant es difuminen; on la nostra mirada els romantiza en narratives que busquen trobar un significat més enllà de la seua historicitat.
Generada en el present tractant de reimaginar un passat des d’un futur desconegut, “Earth: A Retrospective” presenta obres de la Col·lecció Per Amor a l’Art i El ultimo Grito, incloent-hi artistes com Nobuyosi Araki, Bernd i Hilla Becher_EUG-Arno Mathies, Bleda i Rosa, Iñaki Bonillas, Pedro Cabrita Reis, Joan Cardells, Oscar Carrasco, Imogen Cunningham, Tasseta Dean, Koji Enokura, Elger Esser, Hans-Peter Feldmann, Inma Femenía, Lee Friedlander, Carlos Garaicoa, Paul Graham, Jonas Mekas, Mathieu Mercier, Matt Mullican, Nicolás Ortigosa, Thomas Ruff, Armando Salas Portugal i Aaron Siskind, entre altres.

EXPOSICIÓ. “El Ultimo grito. Earth, a retrospective”
07 Jul - 04 Jun
Thursday - 19:00H

Bombas Gens Centre d’Art

EXPOSICIÓ. “El Ultimo grito. Earth, a retrospective”

Vols estar a l'última?

Subscriu-te