EXPOSICIÓ. “Denise Scott Brown. Travelling with Denise”

EXPOSICIÓ. “Denise Scott Brown. Travelling with Denise”

05
Apr
- 13 May

Colegio Territorial de Arquitectos de València (CTAV)


Vore més

Afegir a calendari 04/05/22 05/13/22 Europe/Madrid EXPOSICIÓ. “Denise Scott Brown. Travelling with Denise” Sudàfrica, Nova York, Filadèlfia, Atlàntic City, Iugoslàvia, Califòrnia, són llocs que Denise Scott Brown va conèixer i va fotografiar. I són un recull d’aquestes fotografies les que formen part de la cinquena mostra del cicle L’Àlbum de l’Arquitecte que amb el títol “Denise Scott Brown. Travelling with Denise” produeix la Demarcació de Girona del COAC. Denise Scott Brown és una arquitecta, urbanista, escriptora, professora i sòcia de l’Estudi Venturi‐Scott Brown & Associates a Filadèlfia. Aquest Estudi d’arquitectura és considerat un dels més influents del segle XX. L’obra construïda, l’activitat acadèmica i els llibres publicats entre els quals destaca “Learning from Las Vegas” (1972) escrit conjuntament amb Steven Izenous, són una referència de la cultura arquitectònica contemporània. D’entre els nombrosos premis que ha rebut se’n poden destacar el Design Mind Award (2007), la National Medal of Arts, el United States Presidential Award (1992), o l’Athena Award del Congress for the New Urbanism (2007). L’any 1991 el jurat del premi Pritzker va atorgar el guardó al seu marit i soci Robert Venturi, però la va excloure a ella. Malgrat les protestes de sectors molt importants de la professió i les manifestacions de propi Robert Venturi afirmant que Denise era l’autora de més del 50% de la feina de l’Estudi, el jurat no va rectificar. Comisariat: Jeremy Tenenbaum / Maria Pia Fontana / Josep Maria Torra.

Colegio Territorial de Arquitectos de València (CTAV)

Entrada gratuïta

Sudàfrica, Nova York, Filadèlfia, Atlàntic City, Iugoslàvia, Califòrnia, són llocs que Denise Scott Brown va conèixer i va fotografiar. I són un recull d’aquestes fotografies les que formen part de la cinquena mostra del cicle L’Àlbum de l’Arquitecte que amb el títol “Denise Scott Brown. Travelling with Denise” produeix la Demarcació de Girona del COAC. Denise Scott Brown és una arquitecta, urbanista, escriptora, professora i sòcia de l’Estudi Venturi‐Scott Brown & Associates a Filadèlfia. Aquest Estudi d’arquitectura és considerat un dels més influents del segle XX. L’obra construïda, l’activitat acadèmica i els llibres publicats entre els quals destaca “Learning from Las Vegas” (1972) escrit conjuntament amb Steven Izenous, són una referència de la cultura arquitectònica contemporània.

D’entre els nombrosos premis que ha rebut se’n poden destacar el Design Mind Award (2007), la National Medal of Arts, el United States Presidential Award (1992), o l’Athena Award del Congress for the New Urbanism (2007). L’any 1991 el jurat del premi Pritzker va atorgar el guardó al seu marit i soci Robert Venturi, però la va excloure a ella. Malgrat les protestes de sectors molt importants de la professió i les manifestacions de propi Robert Venturi afirmant que Denise era l’autora de més del 50% de la feina de l’Estudi, el jurat no va rectificar.

Comisariat: Jeremy Tenenbaum / Maria Pia Fontana / Josep Maria Torra.

Scott Brown és una arquitecta, urbanista, escriptora, professora i sòcia de l’Estudi Venturi‐Scott Brown & Associates a Filadèlfia, considerat un dels més influents del segle XX.

EXPOSICIÓ. “Denise Scott Brown. Travelling with Denise”
05 Apr - 13 May

Colegio Territorial de Arquitectos de València (CTAV)

EXPOSICIÓ. “Denise Scott Brown. Travelling with Denise”

Vols estar a l'última?

Subscriu-te