EXPOSICIÓ. “Pepe Gimeno. Diàlegs entre art i disseny”

EXPOSICIÓ. “Pepe Gimeno. Diàlegs entre art i disseny”

16
Dec
- 19 Feb

Fundación Bancaja


Vore més

Afegir a calendari 12/16/22 02/19/23 Europe/Madrid EXPOSICIÓ. “Pepe Gimeno. Diàlegs entre art i disseny” Fundació Bancaixa presenta l'exposició antològica Pepe Gimeno. Diàlegs entre art i disseny, realitzada en el marc de la World Design Capital Valencia 2022, que pot visitar-se en la seua seu a València del 16 de desembre de 2022 al 19 de febrer de 2023. La mostra, comissariada per José Miguel Arce, ofereix un recorregut per la producció gràfica i plàstica del creador valencià al llarg de cinc dècades d'una trajectòria professional reconeguda per guardons com el Premi Nacional de Disseny en 2020. Aquesta revisió de l'obra de Pepe Gimeno s'aborda per primera vegada des de la perspectiva de les relacions directes entre la seua obra com a dissenyador gràfic i com a artista plàstic.  

Fundación Bancaja

Preu - 7 € ENTRADA GENERAL (SOLO TAQUILLA)

Fundació Bancaixa presenta l’exposició antològica Pepe Gimeno. Diàlegs entre art i disseny, realitzada en el marc de la World Design Capital Valencia 2022, que pot visitar-se en la seua seu a València del 16 de desembre de 2022 al 19 de febrer de 2023.

La mostra, comissariada per José Miguel Arce, ofereix un recorregut per la producció gràfica i plàstica del creador valencià al llarg de cinc dècades d’una trajectòria professional reconeguda per guardons com el Premi Nacional de Disseny en 2020. Aquesta revisió de l’obra de Pepe Gimeno s’aborda per primera vegada des de la perspectiva de les relacions directes entre la seua obra com a dissenyador gràfic i com a artista plàstic.

 

Integrada per més d’un centenar de peces datades entre 1972 i 2022, l’exposició reuneix nombrosos dibuixos, pintures, escultures, treballs de tècnica mixta i videoart creats per Gimeno en la seua pràctica lliure de les arts plàstiques, que entaulen un diàleg visual i conceptual amb els seus dissenys gràfics per encàrrec o concurs plasmats en marques, cartells, portades, panells, envasos i publicacions diverses. Aquesta doble narrativa presentada per l’exposició està acompanyada d’una narració sonora que guia al visitant en el seu recorregut, acostant-li a les obres de Pepe Gimeno i revelant les relacions entre la seua obra gràfica i artística com a vasos comunicants d’una mateixa realitat.

Pepe Gimeno (València, 1951) és dissenyador, tipògraf i artista plàstic. Es va graduar a l’Escola d’Arts i Oficis de València en 1970. La seua obra ha sigut recollida en nombroses publicacions internacionals i ha format part d’exposicions a Europa, el Japó, els Estats Units, la Xina i Sud-amèrica. El seu treball ha sigut reconegut amb nombroses distincions i premis. Ha rebut en sis ocasions el TDC Communication Design Award del Type Directors Club de Nova York, així com dos certificats del ISTD del Regne Unit, el Golden i el Platinum Award del Graphis Poster, un Premi Líder Pack en 2006 per l’envàs de Sivaris i el Premi Nacional de Disseny en 2020.

EXPOSICIÓ. “Pepe Gimeno. Diàlegs entre art i disseny”
16 Dec - 19 Feb

Fundación Bancaja

EXPOSICIÓ. “Pepe Gimeno. Diàlegs entre art i disseny”

Vols estar a l'última?

Subscriu-te