EXPOSICIÓ. “Bruno Munari”

EXPOSICIÓ. “Bruno Munari”

18
Feb
- 22 May

Fundación Juan March (Madrid)


Vore més

Afegir a calendari 02/18/22 05/22/22 Europe/Madrid EXPOSICIÓ. “Bruno Munari” Primera retrospectiva dedicada a Espanya a Bruno Munari (Milà, 1907-1998), la mostra més completa fins hui fora d'Itàlia sobre aquest artista multidisciplinari, especialment conegut per ser una de les figures més importants del disseny i de la comunicació visual del segle XX. Munari buscava l'essència de l'art i del disseny en l'equilibri entre el rigor i la levitat, servint-se sempre del joc, de l'humor i de la ironia. Aquesta espècie de “mostra col·lectiva de Bruno Munari” (com ell va titular una de les seues exposicions) inclou pintures, dibuixos i escultures –obres de dues i tres dimensions, com l'artista solia referir-se a elles–, projeccions i jocs de llum, peces de disseny gràfic i industrial, exercicis tipogràfics i escrits i llibres infantils, entre altres obres. La selecció abasta des dels seus primers treballs vinculats al futurisme i al disseny gràfic i fins a les seues últimes experimentacions dels anys noranta. La mostra i la publicació que l'acompanya estan organitzades en àmbits construïts entorn dels conceptes metodològics essencials al treball de Munari –el temps, el mètode, la levitat, l'experimentació o la contemplació– en els quals es presenten prop de tres-centes obres procedents de col·leccions particulars i institucions públiques i privades.

Fundación Juan March (Madrid)

Entrada gratuïta

Primera retrospectiva dedicada a Espanya a Bruno Munari (Milà, 1907-1998), la mostra més completa fins hui fora d’Itàlia sobre aquest artista multidisciplinari, especialment conegut per ser una de les figures més importants del disseny i de la comunicació visual del segle XX. Munari buscava l’essència de l’art i del disseny en l’equilibri entre el rigor i la levitat, servint-se sempre del joc, de l’humor i de la ironia. Aquesta espècie de “mostra col·lectiva de Bruno Munari” (com ell va titular una de les seues exposicions) inclou pintures, dibuixos i escultures –obres de dues i tres dimensions, com l’artista solia referir-se a elles–, projeccions i jocs de llum, peces de disseny gràfic i industrial, exercicis tipogràfics i escrits i llibres infantils, entre altres obres.

La selecció abasta des dels seus primers treballs vinculats al futurisme i al disseny gràfic i fins a les seues últimes experimentacions dels anys noranta. La mostra i la publicació que l’acompanya estan organitzades en àmbits construïts entorn dels conceptes metodològics essencials al treball de Munari –el temps, el mètode, la levitat, l’experimentació o la contemplació– en els quals es presenten prop de tres-centes obres procedents de col·leccions particulars i institucions públiques i privades.

EXPOSICIÓ. “Bruno Munari”
18 Feb - 22 May

Fundación Juan March (Madrid)

EXPOSICIÓ. “Bruno Munari”

Vols estar a l'última?

Subscriu-te