EXPOSICIÓN. Mujeres al borde de un ataque de viñetas

EXPOSICIÓN. Mujeres al borde de un ataque de viñetas

10
Mar
- 23 Apr

Facultad de Geografía e Historia de la Universitat de València
Av. de Blasco Ibáñez, 28
46010 — València


Vore més

Afegir a calendari 03/10/21 04/23/21 Europe/Madrid EXPOSICIÓN. Mujeres al borde de un ataque de viñetas

L’exposició ‘Dones a la vora d'un atac de vinyetes’, organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Esport a través de l'Aula de Còmic i amb el suport de la Càtedra d'Estudis del Còmic Fundación SM-Universitat de València, és una mirada a la nova generació d'autores de còmic que, des de la Comunitat Valenciana, estan renovant activament el nové art. La mostra es pot visitar en el campus de Blasco Ibáñez, a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València fins al 23 d'abril.

L'autoria de la dona en la historieta, tradicionalment silenciada i oblidada durant dècades, està tenint hui un protagonisme irrebatible, sobretot des d'una generació jove que està abordant el llenguatge del còmic des de perspectives inèdites i que està sent reconeguda nacional i internacionalment amb guardons tan importants com el Premi Nacional de Còmic. L'exposició, que està comissariada per les professores i professor de la Universitat de València Adela Cortijo, Noelia Ibarra i Álvaro Pons, anima al descobriment de l'obra d'aquestes autores a través d'una mostra dels últims treballs de deu dones que aborden des de la creació en fanzines fins a la publicació internacional. Anabel Colazo, Silvia Ferrer, María Herreros, Amelia Navarro, Ana Oncina, Luna Pan, Ana Penyas, Laura Pérez, Núria Tamarit i Xulia Vicente són un exemple de l'àmplia diversitat estilística i temàtica que s'està proposant des d'un còmic valencià que és en l'actualitat un dels grans protagonistes del panorama nacional.

Facultad de Geografía e Historia de la Universitat de València
Av. de Blasco Ibáñez, 28
46010 — València

Entrada gratuïta

L’exposició ‘Dones a la vora d’un atac de vinyetes’, organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Esport a través de l’Aula de Còmic i amb el suport de la Càtedra d’Estudis del Còmic Fundación SM-Universitat de València, és una mirada a la nova generació d’autores de còmic que, des de la Comunitat Valenciana, estan renovant activament el nové art. La mostra es pot visitar en el campus de Blasco Ibáñez, a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València fins al 23 d’abril.

L’autoria de la dona en la historieta, tradicionalment silenciada i oblidada durant dècades, està tenint hui un protagonisme irrebatible, sobretot des d’una generació jove que està abordant el llenguatge del còmic des de perspectives inèdites i que està sent reconeguda nacional i internacionalment amb guardons tan importants com el Premi Nacional de Còmic.

L’exposició, que està comissariada per les professores i professor de la Universitat de València Adela Cortijo, Noelia Ibarra i Álvaro Pons, anima al descobriment de l’obra d’aquestes autores a través d’una mostra dels últims treballs de deu dones que aborden des de la creació en fanzines fins a la publicació internacional. Anabel Colazo, Silvia Ferrer, María Herreros, Amelia Navarro, Ana Oncina, Luna Pan, Ana Penyas, Laura Pérez, Núria Tamarit i Xulia Vicente són un exemple de l’àmplia diversitat estilística i temàtica que s’està proposant des d’un còmic valencià que és en l’actualitat un dels grans protagonistes del panorama nacional.

Les dones en el món del còmic ja no són a la vora, sinó que tenen un paper protagonista, divers i plural.

Aquesta exposició amb perspectiva de gènere és la primera de ‘Cultura als campus’, un programa amb el qual es vol irradiar l’activitat cultural de la Universitat a tots els campus.

En representació de l’equip de comissaris, Adela Cortijo ha explicat que el títol de la mostra, que sona a pel·lícula d’Almodóvar, respon al fet que afortunadament les dones en el món del còmic ja no són a la vora, sinó que tenen un paper protagonista, “divers i plural”; i ha subratllat que era un àmbit molt masculinitzat fins als anys huitanta del segle passat.

La mostra ‘Dones a la vora d’un atac de vinyetes’ amb disseny gràfic de Patricia Bolinches, es troba actualment en la Facultat de Geografia i Història, i posteriorment itinerarà per tots els campus de la universitat.

EXPOSICIÓN. Mujeres al borde de un ataque de viñetas
10 Mar - 23 Apr

Facultad de Geografía e Historia de la Universitat de València
Av. de Blasco Ibáñez, 28
46010 — València

EXPOSICIÓN. Mujeres al borde de un ataque de viñetas

Vols estar a l'última?

Subscriu-te