EXPOSICIÓ. Punt de cadena o cadeneta

EXPOSICIÓ. Punt de cadena o cadeneta

17
Jun
- 30 Oct
12:00H
dv

Museo de la Seda del Colegio del Arte Mayor de la Seda de València.

Carrer de l’Hospital, 7, 46001 València, Valencia


Vore més

Afegir a calendari 06/17/22 12:00 10/30/22 Europe/Madrid EXPOSICIÓ. Punt de cadena o cadeneta Sumant-se a la celebració de València com a Capital Mundial del Disseny el 2022, el Col·legi d'Art Major de la Seda recorre a l'herència de la indumentària tradicional valenciana ia elements quotidians populars per estudiar i donar a llum les peculiaritats pròpies dels procediments d'elaboració o adorn. En aquest context, es va escollir una tècnica de brodat reiterativa i permanent a través del temps, repetida en nombroses peces i estesa a diferents llocs de la Comunitat Valenciana. Es tracta del brodat de punt de cadena o cadeneta, una tècnica senzilla realitzada a mà, que tan sols necessita el teixit de suport, fil i agulla. És precisament per això que ha aconseguit una àmplia difusió, especialment en el vestit tradicional. El teixit de la base pot ser cotó, lli, llana, seda o tul, i el fil per brodar, de qualsevol d'aquestes matèries o de metall, encara que aquest últim ofereix més dificultat. Pel que fa als motius representats solen ser roses, clavells, palmells, ocells, gerros… i poden anar solts o en garlanda. Així, doncs, el Museu del Col·legi d'Art Major de la Seda pretén mostrar la tradició valenciana, i únicament de forma testimonial, algunes peces de l'alta burgesia i aristocràcia, que no van poder resistir-se a l'encant del punt de cadena o cadeneta. D'altra banda, s'ha volgut posar en valor la feina de totes aquestes persones, especialment les dones, que han treballat aquesta tècnica al llarg dels anys.

Museo de la Seda del Colegio del Arte Mayor de la Seda de València.

Carrer de l’Hospital, 7, 46001 València, Valencia

Preu -

Reservar entrades

Sumant-se a la celebració de València com a Capital Mundial del Disseny el 2022, el Col·legi d’Art Major de la Seda recorre a l’herència de la indumentària tradicional valenciana ia elements quotidians populars per estudiar i donar a llum les peculiaritats pròpies dels procediments d’elaboració o adorn. En aquest context, es va escollir una tècnica de brodat reiterativa i permanent a través del temps, repetida en nombroses peces i estesa a diferents llocs de la Comunitat Valenciana.

Es tracta del brodat de punt de cadena o cadeneta, una tècnica senzilla realitzada a mà, que tan sols necessita el teixit de suport, fil i agulla. És precisament per això que ha aconseguit una àmplia difusió, especialment en el vestit tradicional. El teixit de la base pot ser cotó, lli, llana, seda o tul, i el fil per brodar, de qualsevol d’aquestes matèries o de metall, encara que aquest últim ofereix més dificultat. Pel que fa als motius representats solen ser roses, clavells, palmells, ocells, gerros… i poden anar solts o en garlanda.

Així, doncs, el Museu del Col·legi d’Art Major de la Seda pretén mostrar la tradició valenciana, i únicament de forma testimonial, algunes peces de l’alta burgesia i aristocràcia, que no van poder resistir-se a l’encant del punt de cadena o cadeneta. D’altra banda, s’ha volgut posar en valor la feina de totes aquestes persones, especialment les dones, que han treballat aquesta tècnica al llarg dels anys.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te