EXPOSICIÓ. “Ruta Gràfica. El disseny del so de València”

EXPOSICIÓ. “Ruta Gràfica. El disseny del so de València”

03
Mar
- 12 Jun
19:00H
dj

Instituto Valenciano de Arte Moderno (IVAM)


Vore més

Afegir a calendari 03/03/22 19:00 06/12/22 Europe/Madrid EXPOSICIÓ. “Ruta Gràfica. El disseny del so de València”

Ruta Gràfica. El disseny del so de València, és una exposició que busca radiografiar un dels aspectes més desconeguts pel gran públic entorn de l'escena clubbing generada en la ciutat entre els anys huitanta i noranta: la cartelleria i el disseny gràfic.

La seua finalitat és oferir un relat unificador sobre l'evolució del disseny gràfic al voltant del que es va denominar popularment la Ruta del bakalao, a través d'un recorregut que parteix de la tradició valenciana del còmic i la il·lustració, entronca amb l'arribada de la modernitat musical i estètica al nostre país en els anys huitanta, i desemboca en les tècniques digitals que van definir l'última etapa del fenomen. Un itinerari que s'exposarà a través de nombroses entrevistes a personals a diferents agents emmarcats dins del procés de disseny (dissenyadors/ artistes, impressors i gestors culturals), així com cartelleria i marxandatge paradigmàtic de l'època. 

En definitiva, Ruta Gràfica pretén oferir un discurs coherent sobre els inicis, el desenvolupament i la confirmació d'una estètica i un imaginari molt particulars nascuts en València, al mateix temps que reivindicar la seua gran valia artística i cultural. 

Producció de l'Institut Valencià d’art modern (IVAM) en el marc de la WDC2022

Instituto Valenciano de Arte Moderno (IVAM)

Entrada gratuïta

Ruta Gràfica. El disseny del so de València, és una exposició que busca radiografiar un dels aspectes més desconeguts pel gran públic entorn de l’escena clubbing generada en la ciutat entre els anys huitanta i noranta: la cartelleria i el disseny gràfic.

La seua finalitat és oferir un relat unificador sobre l’evolució del disseny gràfic al voltant del que es va denominar popularment la Ruta del bakalao, a través d’un recorregut que parteix de la tradició valenciana del còmic i la il·lustració, entronca amb l’arribada de la modernitat musical i estètica al nostre país en els anys huitanta, i desemboca en les tècniques digitals que van definir l’última etapa del fenomen. Un itinerari que s’exposarà a través de nombroses entrevistes a personals a diferents agents emmarcats dins del procés de disseny (dissenyadors/ artistes, impressors i gestors culturals), així com cartelleria i marxandatge paradigmàtic de l’època. 

En definitiva, Ruta Gràfica pretén oferir un discurs coherent sobre els inicis, el desenvolupament i la confirmació d’una estètica i un imaginari molt particulars nascuts en València, al mateix temps que reivindicar la seua gran valia artística i cultural. 

Producció de l’Institut Valencià d’art modern (IVAM) en el marc de la WDC2022

ruta gráfica
EXPOSICIÓ. “Ruta Gràfica. El disseny del so de València”
03 Mar - 12 Jun
Thursday - 19:00H

Instituto Valenciano de Arte Moderno (IVAM)

EXPOSICIÓ. “Ruta Gràfica. El disseny del so de València”

Vols estar a l'última?

Subscriu-te