FESTIVAL. “Experience Valencia”

FESTIVAL. “Experience Valencia”

13
Jun
- 18

La Rambleta

La Marina de València


Vore més

Afegir a calendari 06/13/22 06/18/22 Europe/Madrid FESTIVAL. “Experience Valencia”

Experience Valencia és un festival internacional de primeres figures del disseny que se celebra durant quatre dies en espais emblemàtics de la ciutat de València. Buscant la millor experiència per a l'usuari, amb un format pròxim i reduït, i obert a professionals de tot el món, aquest esdeveniment presenta a alguns dels principals professionals del món en espais únics i privilegiats. Un punt de trobada internacional amb concerts, tallers, presentacions i classes magistrals conformen el programa d'aquest esdeveniment didàctic i festiu amb en el qual aprendre i inspirar-se.

Experience València és una mescla entre disseny digital i interactiu, disseny gràfic, motion graphics, música, creativitat, professionals del disseny de producte i artistes. Un format formatiu i lúdic concebut per a transcendir molt més allà de 2022, en el qual aprendre de les experiències i de les trajectòries professionals de grans professionals, i on gaudir d'aquesta gran ciutat, de sessions de DJ's i de tantes altres sorpreses al costat d'una efervescent comunitat creativa provinent de tot el món.

Organitza: València Capital Mundial del Disseny 2022 Dirigeix: Wences Sanz Identitat visual: Koln Studio

Més info al web www.experiencevalenciafest.com Twitter i Instagram

La Rambleta

La Marina de València

Entrada gratuïta

Experience Valencia és un festival internacional de primeres figures del disseny que se celebra durant quatre dies en espais emblemàtics de la ciutat de València. Buscant la millor experiència per a l’usuari, amb un format pròxim i reduït, i obert a professionals de tot el món, aquest esdeveniment presenta a alguns dels principals professionals del món en espais únics i privilegiats. Un punt de trobada internacional amb concerts, tallers, presentacions i classes magistrals conformen el programa d’aquest esdeveniment didàctic i festiu amb en el qual aprendre i inspirar-se.

Experience València és una mescla entre disseny digital i interactiu, disseny gràfic, motion graphics, música, creativitat, professionals del disseny de producte i artistes. Un format formatiu i lúdic concebut per a transcendir molt més allà de 2022, en el qual aprendre de les experiències i de les trajectòries professionals de grans professionals, i on gaudir d’aquesta gran ciutat, de sessions de DJ’s i de tantes altres sorpreses al costat d’una efervescent comunitat creativa provinent de tot el món.

Organitza: València Capital Mundial del Disseny 2022
Dirigeix: Wences Sanz
Identitat visual: Koln Studio

Més info al web www.experiencevalenciafest.com
Twitter i Instagram

Un festival internacional de primeres figures del disseny que se celebra a València amb concerts, tallers, presentacions i classes magistrals.

Localitzacions

Experience Valencia tindrà lloc en dos espais. Els workshops es duran a terme en l’espai Zeus situat en La Marina de València del 13 al 16 de juny, i les conferències i la resta de la programació en La Rambleta els dies 17 i 18 de juny de 2022.

  • La Rambleta. És l’espai cultural de referència a València i un dels més destacats a nivell nacional. Un punt de trobada en el qual es donen cabuda totes les manifestacions artístiques i d’avantguarda. La Rambleta actua com a catalitzador i dinamitzador de la cultura contemporània amb una programació en la qual destaquen les propostes de qualitat, la creació actual i la projecció d’artistes emergents. De fet, l’espai s’ha convertit en l’impulsor de tendències i agitador de pensament a la ciutat. Un enclavament polivalent en el qual es produeix la fusió de totes les expressions artístiques i en el qual conflueixen professionals d’àmbit local, nacional i internacional.
  • Zeus i Sesame, situades en La Marina de València. L’espai de les tecnològiques, situat en la Base 1 és un edifici avantguardista i multidisciplinari. Un laboratori tecnològic on la innovació, la creació d’idees i les sinergies constants entre startups i altres actors de l’ecosistema empresarial valencià són protagonistes. Unes oficines modernes i amb un interiorisme inspirat en el món tech i futurista, amb diferents zones on compartir temps de treball i descans i àmplies vistes a la mar. Aquest edifici porta amb si una redefinició dels espais de treball, on més que mai les dades estan en el centre de la presa de decisions i les persones se submergeixen en l’experiència de l’anàlisi de dades a través de Command Centers.

Conferències

Brian Collins. Aquest dissenyador, director creatiu i educador és el fundador de Collins, una empresa de disseny de marques i experiències amb seu a San Francisco i Nova York. La companyia va ser nomenada per Forbes com una de les empreses que estan transformant el futur de la construcció de marques. Va ser el primer dissenyador gràfic convidat a parlar en el Fòrum Econòmic Mundial a Davos. És membre de la junta del One Club for Creativity i ha sigut professor a l’Escola d’Arts Visuals des de 2001. És un Ex alumne Distingit del Massachusetts College of Art and Design i ha rebut un Doctorat Honoris causa del Art Center College. de Disseny. Fast Company ho va nomenar American Màster of Design en 2005.

www.wearecollins.com

Caterina Bianchini. És la fundadora de Studio Nari, un estudi de consultoria creativa i branding establit per a tancar la bretxa entre el disseny i l’art. Nari s’enfoca a donar vida, caràcter i esperit a les marques, a través de la tècnica artística, el pensament conceptual i la literatura de marca. El seu mantra acrònim “no sempre les idees correctes” està en el centre de tot el que fan, i sempre tracten d’allunyar l’enfocament dels “fer i no fer” del disseny gràfic de llibres de text, practicant un enfocament humanista i artístic.

www.studionari.co.uk

Liza Enebeis  és la directora creativa de Studio Dumbar i iniciadora de DEMO, el Design in Motion Festival. Dumbar , una agència internacional guardonada amb herència holandesa, que se centra en la “marca visual”. Enebeis participa en tots els projectes principals de Dumbar, inclosa la identitat visual de l’ONG Alzheimer Nederland, Transavia Airlines i l'”actualització de marca” del Museu Van Gogh. Graduada pel Royal College of Arts de Londres, Enebeis va treballar en l’equip de David Hillman en Pentagram London durant diversos anys abans d’unir-se a Studio Dumbar. En 2004 va cofundar l’estació de podcast Typeradio.org amb Donald Beekman i la fosa de tipus Underware. Typeradio té un arxiu de més de 500 entrevistes informals i entretingudes amb dissenyadors tipogràfics, tipògrafs i dissenyadors, tots els quals estan disponibles per a la seua descàrrega gratuïta. En 2018, Enebeis va ser triat membre de la AGI (Alliance Graphique Internationale).

www.studiodumbar.com

Alex Trochut. Després de completar els seus estudis en Elisava Escola Superior de Disseny, Alex va establir el seu propi estudi de disseny a Barcelona abans de mudar-se a la ciutat de Nova York. A través del seu disseny, il·lustració i pràctica tipogràfica ha desenvolupat una forma intuïtiva de treball que ha donat com a resultat el seu expressiu estil visual. Com a dissenyador, Alex se centra en el potencial del llenguatge com mig visual, portant el llenguatge al límit perquè veure i llegir es convertisquen en la mateixa acció, i el text i la imatge es convertisquen en una expressió unificada. Alex ha creat disseny, il·lustració i tipografia per a una àmplia gamma de clients: Nike, Adidas, The Rolling Stones, Katy Perry, BBC, Coca-Cola, Pepsi, The Guardian, The New York Times, Time Magazine i molts altres. El treball d’Alex ha sigut reconegut internacionalment, apareixent en exposicions i publicacions a tot el món. Ha donat xarrades i ha sigut homenatjat pel Art Directors Club–Incloent ser nomenat Young Gun en 2008– el Type Directors Club, Creative Review, Cannes, Clio i D&AD entre altres.

www.alextrochut.com

Henry Daubrez. És el copropietari i Director Creatiu de Dogstudio. Aquest dissenyador belga-espanyol de 30 anys establit a Bèlgica, està convençut que es pot trobar inspiració en les coses més simples. Entre els clients per als quals ha treballat estan: Microsoft, Dragone, Nordeus, B-Reel, DDB Paris, Sony-Ericsson, Buzzman Paris, Bacardi, Philips, Hisse-watch, L’Oreal i molts més…

www.dogstudio.co/mx/

David Navarro.

El seu projecte més recent va ser com a Director de Disseny de Producte en Twitter, i durant les últimes dues dècades ha treballat per a Facebook, Messenger, Google, Reuters, Spotify, Discovery, Cowboy, Einride, Adidas, Red Bull i molts més, creant marques i productes digitals, combinant estratègia, disseny i narració. Anteriorment, va exercir el càrrec de Director Creatiu Executiu en Ueno, Director Creatiu en Stink Studios, Cap de Disseny en JWT Amsterdam, Director de Disseny en Tribal DDB Amsterdam i va dirigir el seu propi estudi, Pixelinglife.

Yarza Twins. Eva i Marta han creat aquesta agència de disseny guardonada amb seu a Londres i París. En Yarza Twins, treballen amb clients per als quals fan un treball honest que destaque entre la multitud. Construeixen relacions comercials duradores i ajuden els seus clients a trobar la seua veu i connectar-se amb les seues audiències. Entre els seus assoliments de disseny destaquen el Premi Nacional de Disseny 2020 (Premis Nacionals de Disseny), un prestigiós Llapis D&AD en Disseny d’Embalatge 2018 i el Premi Gallec d’Innovació i Disseny 2021, entre altres.

www.yarzatwins.com

Rebeka Arce. Aquesta dissenyadora multidisciplinària i directora d’art establida a Madrid, té un inconfusible sentit del ritme i l’equilibri, i la seua passió per l’observació, síntesi i aproximació d’escenaris futurs l’han portada a transitar per diversos camps del disseny. El seu treball fa especial focus en la identitat de marca, les estratègies visuals narratives i la creació d’imatges per a mitjans audiovisuals, amb l’objectiu d’elevar les ofertes comercials i de marca, traduint els seus valors fonamentals en una forma visual significativa. Des del seu estudi treballa per a grans marques, construint i liderant equips de col·laboradors de diferents disciplines per a desenvolupar projectes d’estratègia i disseny amb un profund procés de recerca i desenvolupament de conceptes.

www.byarce.com

Thomas Kurppa. És el cofundador i director creatiu de Kurppa Hosk. Va començar la seua carrera com a productor de música electrònica a principis dels 90. Va començar amb una sèrie de xicotets segells on va produir música underground i va dissenyar portades d’àlbums. Thomas es va formar a l’Escola de Disseny Forsberg a Estocolm a mitjan 90 i a la fi d’aquesta dècada es va traslladar a Londres per a treballar en Wallpaper Magazine com a dissenyador.  Al seu retorn a Suècia, es va unir a Stockholm Design Lab com a dissenyador sènior en 2002. I en 2009, va cofundar Kurppa Hosk. Thomas ha guanyat nombrosos premis, inclosos Merit Awards, un Distinction Award del Art Directors Club de Nova York, el Tòquio TDC i el Swedish Golden Egg Award.

www.kurppahosk.com

Roanne Adams. Va crear el seu propi estudi creatiu RoAndCo en 2006, on és la directora creativa cap. L’estudi va guanyar popularitat per primera vegada en el món del disseny per la intrèpida capacitat de Roanne per a crear marques reeixides i escalables des de zero. Durant els últims 15 anys, Roanne i el seu equip han ajudat a llançar centenars de noves marques pertanyents a diferents sectors com a moda, bellesa, tecnologia i estil de vida, i han treballat amb companyies Fortune 500, entre elles Google, Nike i Estée Lauder. Al llarg de la seua carrera, Roanne ha cultivat un seguiment de professionals del disseny, clients devots i aprenents, i com a fundadora d’un estudi, fomenta diàriament una cultura pràctica i col·laborativa amb el seu equip, moltes d’elles dones, als qui ha recolzat en el seu propi camí cap al lideratge.

Així mateix, ha dedicat temps i esforç professional a iniciatives sense ànim de lucre com Women’s March, Together We Rise, Overstand, RoAndCo’s Mentorship Program, entre altres. I en 2017, ONU Dones va nomenar a Roanne “Campiona del Canvi” pel seu lideratge en la defensa de la igualtat salarial per a les dones i més directores creatives en la indústria del disseny i la publicitat. En aqueix mateix any, va tindre lloc el llançament de l’apassionant projecte de Roanne, “Romanç Journal”, una publicació dedicada a explorar la veritat i augmentar la consciència col·lectiva a través d’una mirada interseccional. El número més recent se centra en el tema “Creació”, i a través del mateix explora el desig de crear i les formes en què l’expressió, la connexió i la creativitat empoderen i influeixen en els altres.

Per als seus clients i contemporanis, Roanne és una líder exemplar per la seua capacitat per a capturar visualment la personalitat d’una marca i les seues contribucions al servei d’un món més sostenible i equitatiu. En l’actualitat, continua supervisant l’equip de RoAndCo a Nova York i Los Angeles, però s’ha establit a Los Angeles amb el seu espòs i els seus dos fills.

https://www.roandcostudio.com

Kaave Pour. És el cofundador i director executiu de SPACE10, un laboratori d’investigació i disseny amb la missió de crear un millor la vida quotidiana de les persones i del planeta. Treballant en la intersecció del disseny, la tecnologia i els negocis, s’esforcen per a crear solucions radicals als desafiaments socials i ambientals. El treball de Kaave inclou col·laboracions amb IKEA, Apple, ONU, Harvard i MIT, entre altres, les quals han sigut reconegudes en la premsa de tot el món. SPACE10 ha guanyat nombrosos premis, inclosos D&AD, Webby, Dezeen i Fast Company. A més, Kaave Pour és speaker en múltiples conferències, a les quals li conviden per a compartir el seu pensaments i experiències amb marques globals, universitats, organitzacions i mitjans de comunicació, amb el propòsit de fomentar un enfocament curiós, lúdic i amb visió de futur per a fer negocis.

www.space10.com

Mathieu Desjardins. Mathieu Desjardins ha sigut dissenyador gràfic i director d’art per a moltes agències de publicitat a Mont-real. Ha treballat per a moltes marques internacionals com Adidas, però després de 10 anys en el negoci, es va fer autònom, i allò va donar pas a molts projectes paral·lels. Pangram Pangram va ser un d’ells, i ha acabat convertint-se en el seu principal projecte des de 2018. Després d’aquest temps han crescut molt i han dut a terme més de 30 llançaments tipogràfics, moltes col·laboracions i una infinitat de projectes.

www.pangrampangram.com

Hamill Industries. És un estudi creatiu compost per Pablo Barquín i Anna Díaz, directors de cinema, inventors i experts en mitjans mixtos. El seu cos de treball se centra en unir tècniques informatitzades, robòtiques i de vídeo per a explorar conceptes de la naturalesa, el cosmos i les lleis de la física. Profundament influenciats per la seua pràctica com a cineastes, el duo duu a terme investigacions artístiques i tecnològiques en el camp de les arts visuals i la visualització del so, combinant nous mitjans i tecnologies experimentals innovadores amb invencions mecàniques i inspirant-se en el món del primer cinema d’avantguarda, així com en pel·lícules de ciència-ficció. Hamill Industries s’ha convertit en un lloc inspirador per a realitzar obres d’art visuals ambicioses i expandir la pràctica artística a noves dimensions creatives, aconseguint experiències visuals poètiques i lúdiques mitjançant la combinació de tecnologies digitals i analògiques amb l’artesania. Hamill Industries treballen a través de múltiples mitjans que inclouen publicitat televisiva, vídeos musicals, instal·lacions d’art i presentacions en viu. Les seues peces han obtingut reconeixement internacional amb publicacions en mitjans de la indústria (Motionographer, Deezen, The Creators Project) i premis com LAUS GOLD 15’ i best 10 per al STARTS PRIZE AWARD’16. Des de 2015, han estat de gira juntament amb Floating Points creant els seus fascinants espectacles visuals, així com la direcció del seu àlbum visual «Reflections – Mojave Desert», entre molts altres projectes.

www.hamillindustries.com

Sebastiaan Scheer (Mitjana.Monks). Sebastiaan va començar com a dissenyador gràfic a la fi dels 90, però després va combinar les seues habilitats amb el disseny d’interacció, la qual cosa el va convertir en un dissenyador digital complet. Ara, amb aquest enfocament en publicitat per a MediaMonks, una de les agències digitals més grans que existeixen, està donant forma al paisatge de disseny global. D’altra banda, és membre de la junta de Dutch Disseny Digital, on el seu propòsit és trobar i mostrar el millor disseny digital creat als Països Baixos.

Marta Cerdà. Aquesta dissenyadora gràfica polifacètica actualment resideix a Barcelona, el focus principal del seu treball s’estén a banda i banda dels límits entre la tipografia i la il·lustració. Per a ella, la separació d’aquestes dues disciplines en activitats especialitzades és una limitació. Marta es va graduar en Disseny Gràfic a l’escola Elisava. A la fi de 2008, després de treballar en agències i estudis entre Barcelona, Düsseldorf i Munic, va guanyar el ADC Young Guns i va decidir ser autònoma. A partir d’ací, ha treballat en projectes globals que abasten direcció d’art, disseny, il·lustració i tipografia. El seu treball ha sigut premiat pels principals concursos de disseny, inclòs el Art Directors Club i el Club de Directors Tipogràfics. També dona conferències sobre disseny en congressos i universitats de tot el món.

www.martacerda.com

Workshops i més

Al llarg d’aquesta setmana també es desenvoluparan altres activitats com el podcast en directe Women at Work by Hey, debats, concerts i diferents workshops de la mà de iF Awards, Rubio & Del Almo, entre altres.

Podcast en directe “Women at Work by Hey”. Com deia Angela Davis, “no continuaré acceptant les coses que no puc canviar… però canviaré les coses que no puc acceptar”. Aquest podcast de Hey studio fa focus en el treball creatiu i en el lideratge femení com una iniciativa per a fer just això: recollir el testimoni del canvi i, de pas, inspirar a altres professionals, animar a les que arriben i obrir les oïdes dels quals volen escoltar. Ho presenta Ane Guerra, i tindrem el plaer de poder presenciar-lo en directe en un format especial. www.heystudio.es

iF Awards. Els IF Awards es van crear en 1953 com Die Gute Industrieform e.V. Des de llavors, iF Design i el iF DESIGN AWARD són un símbol d’excel·lència de disseny a tot el món. Cada any, un jurat internacional de 100 experts independents premia els assoliments en disseny de producte, embalatge, comunicació i serveis, arquitectura i arquitectura d’interiors, així com concepte professional, UX i UI. iF Design també contribueix a la comunitat internacional de disseny organitzant el iF DESIGN TALENT AWARD per a joves dissenyadors i el iF SOCIAL IMPACT PRIZE per a projectes socials. www.ifdesign.com

Rubio & DelAmo. Aquest estudi està centrat en la creació i gestió de marques, llibres, embalatge i altres objectes pensats com a solucions de comunicació a través del disseny i la creativitat. Aposten per clients compromesos amb els seus projectes i defensen un disseny eficaç, fresc i honest basat en conceptes sòlids. www.rubioydelamo.com

Música

També hi haurà espai per a la diversió i la música de la mà dels DJ’s Pau Roca Ávila (La Habitación Roja) i els Wisemen Project, i la banda Paradise Phantom.

FESTIVAL. “Experience Valencia”
13 Jun - 18 Jun

La Rambleta

La Marina de València

FESTIVAL. “Experience Valencia”

Vols estar a l'última?

Subscriu-te