EXPOSICIÓ. Gramàtica gràfica. Processos, mitjans i idees de Juan Nava

EXPOSICIÓ. Gramàtica gràfica. Processos, mitjans i idees de Juan Nava

23
Feb
19:00H
dc

EASD València


Afegir a calendari 02/23/22 19:00 02/23/22 Europe/Madrid EXPOSICIÓ. Gramàtica gràfica. Processos, mitjans i idees de Juan Nava Gramàtica Gràfica és una mostra de com l'estudi de Juan Nava desenvolupava solucions en el camp de la publicitat i el disseny gràfic abans de l'arribada de l'ordinador. Eines com el llapis, el retolador, el compàs, les plantilles de cercles, els transfer tipográficos i la témperas, entre altres, oferien la possibilitat —i les limitacions— per a dur a terme encàrrecs en el temps establit pel client. Ara res és igual. O sí? Si parlem d'idees i conceptes, l'element central és el mateix, la creativitat; però si ens referim al procés i als mitjans, és quan observem la (r)evolució que ha suposat la digitalització i la irrupció del programari propi del disseny gràfic. Aquesta exposició també suposa rendir tribut al disseny gràfic com ofici. Apuntar-se a l'enginy que les eines (o l'absència d'elles) aconseguien fer aflorar per a dissenyar marques, cartells, fullets, catàlegs, etc. Tots aquells processos que hui semblen rudimentaris, constituïen llavors pràctiques innovadores que precisaven, en major o menor mesura, d'una bona destresa manual. Els processos, mitjans i idees que hui i ací s'exhibeixen són molt interessants des del punt de vista actual, ja que si bé és cert que vivim en un món globalitzat i hiperconectat, i que el disseny gràfic com ofici s'ha anat redefinint i adaptant a tots aquests canvis, més metodològics i instrumentals que conceptuals. El que no ha canviat és el vertader motor del disseny: les bones idees.

EASD València

Entrada gratuïta

Gramàtica Gràfica és una mostra de com l’estudi de Juan Nava desenvolupava solucions en el camp de la publicitat i el disseny gràfic abans de l’arribada de l’ordinador. Eines com el llapis, el retolador, el compàs, les plantilles de cercles, els transfer tipográficos i la témperas, entre altres, oferien la possibilitat —i les limitacions— per a dur a terme encàrrecs en el temps establit pel client.

Ara res és igual. O sí? Si parlem d’idees i conceptes, l’element central és el mateix, la creativitat; però si ens referim al procés i als mitjans, és quan observem la (r)evolució que ha suposat la digitalització i la irrupció del programari propi del disseny gràfic.
Aquesta exposició també suposa rendir tribut al disseny gràfic com ofici. Apuntar-se a l’enginy que les eines (o l’absència d’elles) aconseguien fer aflorar per a dissenyar marques, cartells, fullets, catàlegs, etc. Tots aquells processos que hui semblen rudimentaris, constituïen llavors pràctiques innovadores que precisaven, en major o menor mesura, d’una bona destresa manual.

Els processos, mitjans i idees que hui i ací s’exhibeixen són molt interessants des del punt de vista actual, ja que si bé és cert que vivim en un món globalitzat i hiperconectat, i que el disseny gràfic com ofici s’ha anat redefinint i adaptant a tots aquests canvis, més metodològics i instrumentals que conceptuals. El que no ha canviat és el vertader motor del disseny: les bones idees.

EXPOSICIÓ. Gramàtica gràfica. Processos, mitjans i idees de Juan Nava
23 Feb
Wednesday - 19:00H

EASD València

EXPOSICIÓ. Gramàtica gràfica. Processos, mitjans i idees de Juan Nava

Vols estar a l'última?

Subscriu-te