PROJECCIÓ. Documental “Aalto”

PROJECCIÓ. Documental “Aalto”

30
Jun
19:30H
dj

Àgora València


Afegir a calendari 06/30/22 19:30 06/30/22 Europe/Madrid PROJECCIÓ. Documental “Aalto” La companyia finlandesa Artek se suma a la celebració de València Capital Mundial del Disseny 2022 impulsant la presentació a Espanya del documental sobre l'obra i la vida de l'arquitecte finlandés Alvar Aalto, que es presentarà el 30 de juny a les 19:30h en el Àgora València, instal·lació arquitectònica i punt de trobada per al disseny valencià durant l'any de capitalitat. Alvar Aalto (Kuortane, 1898 – Hèlsinki,1976) és una de les figures clau del disseny escandinau i un dels arquitectes més influents de l'arquitectura del segle XX. El documental permet realitzar un tour pels seus edificis més emblemàtics. Un recorregut que ens fa viatjar a la ciutat russa de Víborg i a la seua biblioteca, a la finlandesa Paimio –on va construir un sanatori–, a Massachusetts i a l'edifici en rajola que va realitzar com a residència d'estudiants, a Säynätsalol i el seu Ajuntament o a la seua pròpia casa, als afores d'Hèlsinki. Però en el centre de la història està la relació amb les seues dues esposes, Aino i Elissa. Ambdues, arquitectes, van ser una mica més que companyes d'estudi i qüestionen el mite del geni solitari. Aquest acostament a allò públic i allò privat es realitza, en alguns casos, amb material mai difós abans.

Àgora València

Preu - GRATUÏT

Reservar entrades

La companyia finlandesa Artek se suma a la celebració de València Capital Mundial del Disseny 2022 impulsant la presentació a Espanya del documental sobre l’obra i la vida de l’arquitecte finlandés Alvar Aalto, que es presentarà el 30 de juny a les 19:30h en el Àgora València, instal·lació arquitectònica i punt de trobada per al disseny valencià durant l’any de capitalitat.

Alvar Aalto (Kuortane, 1898 – Hèlsinki,1976) és una de les figures clau del disseny escandinau i un dels arquitectes més influents de l’arquitectura del segle XX. El documental permet realitzar un tour pels seus edificis més emblemàtics. Un recorregut que ens fa viatjar a la ciutat russa de Víborg i a la seua biblioteca, a la finlandesa Paimio –on va construir un sanatori–, a Massachusetts i a l’edifici en rajola que va realitzar com a residència d’estudiants, a Säynätsalol i el seu Ajuntament o a la seua pròpia casa, als afores d’Hèlsinki. Però en el centre de la història està la relació amb les seues dues esposes, Aino i Elissa. Ambdues, arquitectes, van ser una mica més que companyes d’estudi i qüestionen el mite del geni solitari. Aquest acostament a allò públic i allò privat es realitza, en alguns casos, amb material mai difós abans.

Després de la projecció, huit curts ampliaran la perspectiva del mestre. Des d’antics empleats del seu estudi, que recorden la cultura laboral i el seu mètode de treball, a l’experiència de l’arquitecte Kristian Gullichsen que va viure la seua infància en una de les seues obres emblemàtiques –Vila Mairea–, la influència en el treball de l’arquitecte australià i guanyador del Premi Pritzker, Glenn Murcutt o com la Itàlia clàssica sempre va estar en la ment del finlandés a l’hora projectar. El documental està distribuït per la plataforma de streaming Filmin.

PROJECCIÓ. Documental “Aalto”
30 Jun
Thursday - 19:30H

Àgora València

PROJECCIÓ. Documental “Aalto”

Vols estar a l'última?

Subscriu-te