TROBADA. Fluxus Night & Day (amb Kaunas Capital Europea de la Cultura 2022)

TROBADA. Fluxus Night & Day (amb Kaunas Capital Europea de la Cultura 2022)

06
May
- 07
19:00H
dv

Espai d’Art Fotogràfic (Carrer del Torn de l’Hospital, 19. 46001 València)


Afegir a calendari 05/06/22 19:00 05/07/22 Europe/Madrid TROBADA. Fluxus Night & Day (amb Kaunas Capital Europea de la Cultura 2022)
Mail de contacte per a reservar assistència: info@espaidartfotografic.com
  El 6 i 7 de maig es desenvoluparà el programa “Fluxus: units a través de la cultura” a l'escola de fotografia Espai d’art fotogràfic, de València.

Durant aquests dos dies, el públic assistent podrà gaudir d'una variada programació que inclou la presentació de l'agenda d'activitats de Kaunas Capital Europea de la Cultura 2022 entorn de Fluxus, moviment d'arts visuals que es va declarar en contra de l'objecte artístic tradicional com a mercaderia i que va tindre el seu moment àlgid en els anys seixanta. 

Fundat per l'artista i tipògraf lituà George Maciunas, el moviment Fluxus va vincular a creadors de diferents disciplines, tant a Europa com a Amèrica del Nord. Joseph Beuys, John Cage, Nam June Paik o Yoko Ono van ser alguns dels seus membres més actius. 

El divendres 6 a les 19h celebrarem la ‘Fluxus Night’, en la qual es presentarà el programa d'accions generades a la ciutat lituana de Kaunas, entorn de l'ideari de Fluxus. Per a això, comptarem amb la participació de Donata Jutkienė, comissària de programa ‘Designing Happiness’ de Kaunas Capital Europea de la Cultura 2022. A continuació, es projectaran els documentals ‘Zefiro Torna’ (1992), del cineasta experimental Jonas Mekas, i ‘George’ (2018), de l'estatunidenc Jeffrey Perkins.

Programa Fluxus Night, divendres 6 de maig 19h — Presentació del programa ‘We, the People’ i ‘Fluxus Labs’, a càrrec de Donata Jutkienė, comissària de programa ‘Designing Happiness’ de Kaunas Capital Europea de la Cultura 2022.  Invitació al Festival Fluxus (Setembre 2022 / Kaunas, Lituània). Degustació de formatges lituans i vi de Bodegas Arráez. 20:30h — Projecció del documental ‘Zefiro Torna’ (1992), de Jonas Mekas. 21:15h — Projecció del documental ‘George’ (2018), de Jeffrey Perkins.

L'endemà, dissabte 7 (des de les 10:30h), serà la inauguració de l'exposició ‘Frozen light of Jonas Mekas’, de la fotògrafa estatunidenca Hollis Melton, que compta amb la col·laboració del Consolat de Lituània a València i del propi Espai d’art fotogràfic. Aquesta mostra de fotografies, mai abans presentada a Espanya, reuneix una sèrie de retrats de simpatitzants de Fluxus i amics de la parella formada per Mekas i Melton. Conté imatges inèdites de Salvador Dalí, John Lennon, Yoko Ono, Andy Warhol i George Maciunas, entre altres. La jornada continuarà amb la projecció de diverses pel·lícules signades per Jonas Mekas, del naixement de les quals es compleixen cent anys en 2022 (consultar programació).

Programa Fluxus Day, dissabte 7 de maig 11h — Projecció de la pel·lícula de Jonas Mekas ’As I was moving ahead occasionally I saw brief glimpses of beauty' (1ª part). 13h — Inauguració de l'exposició fotogràfica de Hollis Melton ‘Frozen Light of Jonas Mekas’ i presentació dels llibres de Jonas Mekas ‘Cap lloc on anar’ i ‘Quadern dels seixanta. Escrits 1958-2010’. 15h — Projecció de la pel·lícula de Jonas Mekas ‘As I was moving ahead occasionally I saw brief glimpses of beauty’ (2ª part). 20h — Presentació de la pel·lícula de Ramunė Rakauskaitė ‘Back from NY’ en el Festival DocsValència en La Filmoteca, amb l'assistència del productor de la pel·lícula Arūnas Matelis.

València Capital Mundial del Disseny 2022, acull en el seu programa aquestes activitats amb l'objectiu de mantindre viu l'esperit de Fluxus, que en el seu manifest de 1962 va realitzar una crida a tota la societat a participar lliurement de l'experiència creativa. El dissabte 7 de maig, llançarem un comunicat a tota la ciutadania valenciana, convidant-los a crear una peça d'art visual, musical o escenogràfica, entorn de conceptes relacionats amb la identitat de la ciutat de València.

“Fluxus: units a través de la cultura” és un projecte co-creat per València Capital Mundial del Disseny 2022, Kaunas Capital Europea de la Cultura 2022, Consolat de Lituània a València i Espai d’Art Fotogràfic. 

Amb la colaboració de Bodegas Arráez i Žemaitijos pienas.

Més info sobre Kaunas 2022: http://kaunas2022.eu/en/programme

Espai d’Art Fotogràfic (Carrer del Torn de l’Hospital, 19. 46001 València)

Entrada gratuïta

Mail de contacte per a reservar assistència: info@espaidartfotografic.com

 

El 6 i 7 de maig es desenvoluparà el programa “Fluxus: units a través de la cultura” a l’escola de fotografia Espai d’art fotogràfic, de València.

Durant aquests dos dies, el públic assistent podrà gaudir d’una variada programació que inclou la presentació de l’agenda d’activitats de Kaunas Capital Europea de la Cultura 2022 entorn de Fluxus, moviment d’arts visuals que es va declarar en contra de l’objecte artístic tradicional com a mercaderia i que va tindre el seu moment àlgid en els anys seixanta. 

Fundat per l’artista i tipògraf lituà George Maciunas, el moviment Fluxus va vincular a creadors de diferents disciplines, tant a Europa com a Amèrica del Nord. Joseph Beuys, John Cage, Nam June Paik o Yoko Ono van ser alguns dels seus membres més actius. 

El divendres 6 a les 19h celebrarem la ‘Fluxus Night’, en la qual es presentarà el programa d’accions generades a la ciutat lituana de Kaunas, entorn de l’ideari de Fluxus. Per a això, comptarem amb la participació de Donata Jutkienė, comissària de programa ‘Designing Happiness’ de Kaunas Capital Europea de la Cultura 2022. A continuació, es projectaran els documentals ‘Zefiro Torna’ (1992), del cineasta experimental Jonas Mekas, i ‘George’ (2018), de l’estatunidenc Jeffrey Perkins.

Programa Fluxus Night, divendres 6 de maig

19h — Presentació del programa ‘We, the People’ i ‘Fluxus Labs’, a càrrec de Donata Jutkienė, comissària de programa ‘Designing Happiness’ de Kaunas Capital Europea de la Cultura 2022.  Invitació al Festival Fluxus (Setembre 2022 / Kaunas, Lituània).
Degustació de formatges lituans i vi de Bodegas Arráez.
20:30h — Projecció del documental ‘Zefiro Torna’ (1992), de Jonas Mekas.
21:15h — Projecció del documental ‘George’ (2018), de Jeffrey Perkins.

L’endemà, dissabte 7 (des de les 10:30h), serà la inauguració de l’exposició ‘Frozen light of Jonas Mekas’, de la fotògrafa estatunidenca Hollis Melton, que compta amb la col·laboració del Consolat de Lituània a València i del propi Espai d’art fotogràfic. Aquesta mostra de fotografies, mai abans presentada a Espanya, reuneix una sèrie de retrats de simpatitzants de Fluxus i amics de la parella formada per Mekas i Melton. Conté imatges inèdites de Salvador Dalí, John Lennon, Yoko Ono, Andy Warhol i George Maciunas, entre altres. La jornada continuarà amb la projecció de diverses pel·lícules signades per Jonas Mekas, del naixement de les quals es compleixen cent anys en 2022 (consultar programació).

Programa Fluxus Day, dissabte 7 de maig

11h — Projecció de la pel·lícula de Jonas Mekas ’As I was moving ahead occasionally I saw brief glimpses of beauty’ (1ª part).
13h — Inauguració de l’exposició fotogràfica de Hollis Melton ‘Frozen Light of Jonas Mekas’ i presentació dels llibres de Jonas Mekas ‘Cap lloc on anar’ i ‘Quadern dels seixanta. Escrits 1958-2010’.
15h — Projecció de la pel·lícula de Jonas Mekas ‘As I was moving ahead occasionally I saw brief glimpses of beauty’ (2ª part).
20h — Presentació de la pel·lícula de Ramunė Rakauskaitė ‘Back from NY’ en el Festival DocsValència en La Filmoteca, amb l’assistència del productor de la pel·lícula Arūnas Matelis.

València Capital Mundial del Disseny 2022, acull en el seu programa aquestes activitats amb l’objectiu de mantindre viu l’esperit de Fluxus, que en el seu manifest de 1962 va realitzar una crida a tota la societat a participar lliurement de l’experiència creativa. El dissabte 7 de maig, llançarem un comunicat a tota la ciutadania valenciana, convidant-los a crear una peça d’art visual, musical o escenogràfica, entorn de conceptes relacionats amb la identitat de la ciutat de València.

“Fluxus: units a través de la cultura” és un projecte co-creat per València Capital Mundial del Disseny 2022, Kaunas Capital Europea de la Cultura 2022, Consolat de Lituània a València i Espai d’Art Fotogràfic. 

Amb la colaboració de Bodegas Arráez i Žemaitijos pienas.

Més info sobre Kaunas 2022: http://kaunas2022.eu/en/programme

TROBADA. Fluxus Night & Day (amb Kaunas Capital Europea de la Cultura 2022)
06 May - 07 May
Friday - 19:00H

Espai d’Art Fotogràfic (Carrer del Torn de l’Hospital, 19. 46001 València)

TROBADA. Fluxus Night & Day (amb Kaunas Capital Europea de la Cultura 2022)

Vols estar a l'última?

Subscriu-te