Cimera Mundial del Clima de Madrid
03 des. 2019 /

Cimera Mundial del Clima de Madrid

València Capital Mundial del Disseny 2022 exposarà durant la Cimera del Clima a Madrid la importància de què el disseny sostenible estiga present a les solucions que es plantegen en la lluita contra el canvi climàtic.

En concret, el col·lectiu en representació del disseny valencià intervindrà en la Zona Verda de la cimera, destinada al públic general, en un encontre organitzat pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats amb els recents Premis Nacionals d’Innovació i Disseny, atorgats el passat mes de novembre.

La taula redona “Disseny, Innovació i Canvi Climàtic” (dimecres, 4 de desembre a les 13 hores) comptarà amb les aportacions del director estratègic de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo, i dels guanyadors valencians dels Premis Nacionals d’Innovació i Disseny 2019: la dissenyadora Marisa Gallén i l’empresa Point, especialitzada en mobiliari de disseny d’exterior i representada en aquesta ocasió pel seu director comercial, Vicent Pons.

La sostenibilitat i el disseny són una part important no només del programa d'activitats propostes per a 2022 sinó que serveixen d'eix de gran part del discurs del projecte.

També participarà en la taula redona José Romo, conseller delegat de FHECOR Ingenieros Consultores, Menció Especial en Disseny a la modalitat “Empresa” als Premis Nacionals d’Innovació i Disseny 2019. Moderarà aquesta taula de debat el professor de Disseny Estratègic a la IEDE Business School, César Astudillo.

“Ja en el desenvolupament de la candidatura de València prestem especial atenció als Objectius de Desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. La sostenibilitat i el disseny són una part important no només del programa d’activitats proposades per 2022 sinó que serveixen d’eix de gran part del discurs del projecte. Per això, per a nosaltres, haver estat convidats a aquesta cimera suposa una excel·lent oportunitat per contar la Capitalitat i entaular converses al voltant del paper del disseny davant la gran amenaça global del canvi climàtic”, afirma Xavi Calvo.

Segons el director estratègic del projecte, ser Capital Mundial del Disseny en 2022 no és únicament una suma d’esdeveniments per a València sinó també “la posada en marxa d’un procés sistèmic pel que fa a la presència del disseny a les institucions i una oportunitat per  activar el canvi de mentalitat” necessari per a assumir i demostrar que “des del disseny, es pot posar en funcionament solucions a problemes globals”.

La Vint-i-cinquena Conferència de les Parts (COP25) de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC) es desenvolupa del 2 al 13 de desembre al recinte firal madrileny (Ifema), seu triada per Xile, amfitrió d’aquesta cimera, com alternativa davant les protestes socials que viu el país.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te