València i Barcelona, unides pel disseny
21 gen. 2021 /

València i Barcelona, unides pel disseny

El sector del disseny de València i Barcelona caminen de la mà gràcies al nou conveni de col·laboració tancat entre València Capital Mundial del Disseny 2022 i el FAD (Foment de les Arts i el Disseny de Barcelona), amb el que sumen esforços i visió, posant de manifest l’àmplia relació existent entre les nostres dues ciutats.

D’aquesta manera, posem en comú l’experiència professional, destacant els vincles preexistents entre les nostres trajectòries gràfiques, industrials i arquitectòniques.

El conveni inclou la possibilitat de realització d’activitats i projectes editorials conjuntament, la col·laboració en la gestió dels espais per al desenvolupament d’aquestes activitats, el foment en la generació de projectes culturals i la promoció d’aquests a través dels canals de comunicació propis de cada entitat.

Les dues organitzacions comptem amb nombrosos interessos compartits en l’entorn de el disseny i les indústries creatives, especialment la generació d’activitats que promoguen el networking entre professionals i empreses de les dues comunitats, així com la difusió entre la societat de la importància del disseny per proposar solucions als grans reptes mediambientals i socials als quals ens enfrontem, tant global com localment.

En els propers mesos, i especialment amb la celebració del programa de 2022 eclosionaran les primeres iniciatives que desenvolupem conjuntament, perseguint com a gran objectiu la vertebració de l’arc mediterrani com a punt de trobada per al reforç de les seues indústries i la posada en valor dels seus professionals.

La col·laboració i el progrés són valors inherents al disseny mediterrani, a un disseny que situa a la creativitat, el benestar i la innovació en el centre del nostre dia a dia.

“La col·laboració i el progrés són valors inherents al disseny mediterrani, a un disseny que situa a la creativitat, el benestar i la innovació en el centre del nostre dia a dia. Amb aquest nou conveni pretenem potenciar aquests aspectes comuns i fer emergir el disseny com una ferramenta de millora del nostre entorn, en tots els seus aspectes possibles. València i Barcelona comparteixen un ADN creatiu que ens anima a treballar de la mà, en pro d’unes societats millors”, apunta Xavi Calvo, director de València Capital Mundial del Disseny 2022.

Per la seua banda, Jordi Montaña, president de FAD, destaca que “aquest acord obre la porta a infinites possibilitats de col·laboració entre dues comunitats de professionals que destaquen històricament per la seua creativitat, pel seu dinamisme econòmic i pel seu treball en pro de un disseny responsable social i mediambientalment”.

Aquest acord obre la porta a infinites possibilitats de col·laboració entre dues comunitats de professionals que destaquen històricament per la seua creativitat.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te