El PID clausura la primera promoció de dissenyadors especialistes en innovació.
20 jul. 2021 /

El PID clausura la primera promoció de dissenyadors especialistes en innovació.

La primera edició del Programa d’Innovació a través del Disseny (PID) va celebrar el divendres 16 de juliol la seua clausura en l’edifici Veles e Vents. Una iniciativa que ha reunit 8 professionals del disseny i l’enginyeria – 7 dones i un home – i a 8 grans empreses per a desenvolupar 9 projectes disruptius en els seus àmbits.

Aquesta iniciativa pionera, dirigida a empreses que decideixen apostar per introduir el disseny com a element estratègic en els seus processos d’innovació, està impulsat per València Capital Mundial del Disseny 2022, i compta amb la direcció i organització d’Innova&acción.

A l’acte de clausura, el talent seleccionat en el programa ha presentat a les empreses participants- Logopost, Teika, Point 1920, Grup Gimeno, Grup Ribera, KOO Internacional, Norauto i Simetria Grup- els seus projectes, desenvolupats durant els últims mesos amb la finalitat de resoldre desafiaments concrets.

La directora d’Innova&acción i del PID, Olga Broto, ha assenyalat que “aquest context socioeconòmic convuls que vivim situa a les organitzacions davant d’un urgent canvi de mentalitat. Les empreses i professionals que ha participat en la primera edició del PID actuen com ambaixadors d’aquest missatge, centrant-se en la necessitat de revisar la forma en què s’afronten els reptes des de l’àmbit de l’empresa i fent-lo a partir del disseny.”

Xavi Calvo, director general de València Capital Mundial del Disseny 2022,“parlar de disseny estratègic en l'empresa no sols és parlar del canvi social i innovació transformadora, sinó també de més eficiència, rendibilitat i creació de nous models de negoci exitosos.”

“Segons dades de 2018 de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, el disseny aporta un 2,1% de la xifra de negoci de l’economia valenciana. Tots els implicats en el PID, així com en l’ampli programa de València Capital Mundial del Disseny 2022, estem visibilitzant l’important paper del disseny com a generador de valor social i econòmic i aconseguirem que eixa xifra siga cada vegada més rellevant”, ha explicat Xavi Calvo.

Per part seua, Juan Pastor, director adjunt d’Innova&acción i director acadèmic del PID ha afirmat que “València ha sembrat la llavor per a canviar el procés productiu del país. La implicació de les empreses amb els dissenyadors i els resultats és sorprenent. El nostre objectiu és integrar a les següents generacions de dissenyadors perquè no sols executen, sinó que tinguen una mirada estratègica empresarial i veu i siguen la punta de llança per a altres empreses.”

Les organitzacions, especialment en entorns volàtils com l’actual, han d’apostar per la innovació per a aportar un valor diferencial en el mercat a través de productes, serveis i experiències adaptades als nous contextos.

El Programa d’Innovació a través del Disseny (PID) posa en valor la qualitat dels professionals del disseny amb la creació d’un nou perfil professional –el dissenyador especialista en innovació– la seua presència ha de ser transversal a tota l’organització amb la finalitat d’interconnectar creativitat, innovació, disseny i desenvolupament de negoci.

El PID, desenvolupat d’abril a juliol, amb un claustre de reconegut prestigi nacional i internacional, ha format al talent participant en àrees tan diverses com: estratègia, comunicació i innovació, rendibilitat, creativitat, gestió d’equips, millora de processos, gestió del disseny, economia circular, transformació digital, tendències o indicadors, totes elles essencials per a connectar disseny i innovació.

Els huit talents que han donat vida a la primera edició del PID compten amb trajectòries molt diverses i serviran d’inspiració per als futurs professionals del disseny que vulguen convertir-se en especialistes en innovació -Ells són: Mª del Pilar Peiró, Gemma Paredes, Sebastián López, Cristina Lagarde, Lorena Miravalles, Fabiola S. Egea, Cayetana Esteve i Irene Carrasco.

El Programa d’Innovació a través del Disseny està patrocinat per DS Smith Tecnicarton i Monobo.

Eliminant les barreres que tradicionalment han allunyat disseny i empresa, la primera edició del PID ha cristal·litzat la voluntat del nodrit sector del disseny valencià: que la seua disciplina es consolide com a eina clau en l’estratègia del negoci de les empreses.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te