Entrevista a Arquilecturas. Les xiquetes i els xiquets (també) dissenyen
27 nov. 2020 /

Entrevista a Arquilecturas. Les xiquetes i els xiquets (també) dissenyen

Què ens pot ensenyar l’arquitectura durant la infància? Quins edificis icònics de la Comunitat Valenciana podem gaudir en família? Què suposa incloure la creativitat com a peça angular de l’educació i del nostre dia a dia? Com cultivar-la…?

Ací comença una nova i emocionant sèrie d’entrevistes. Un recorregut que durem a terme amb la col·laboració de DESFICI Magazine, amb molta cura i molta passió pel teixit creatiu valencià.

Cal trencar amb la barrera de la quietud. Els xiquets i xiquetes aprenen a través del moviment.

El primer lliurament arriba de la mà de Sonia Rayos i Silvana Andrés, creadores del projecte Arquilecturas. Les dues arquitectes van crear aquesta iniciativa com a forma de divulgació amb la qual acostar l’arquitectura als xiquets i xiquetes a través de diferents activitats. A més d’Arquilecturas, han creat projectes com Espai de Telles per al Centre del Carme.

Ambdues expressen en aquesta entrevista les inquietuds que els transmet el sistema educatiu actual, com per exemple la desaparició d’activitats artístiques a mesura que passen els cursos, generant d’aquesta forma adults no creatius. Aquest fet les va impulsar a crear una forma diferent d’ensenyar sobre l’arquitectura i el disseny; més pràctica i transversal i la inspiració de la qual es basa en els seus propis fills.

També fan un repàs pels seus edificis favorits i l’arquitectura de València. Per conèixer un poc més, et convidem a llegir l’entrevista completa en DESFICI.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te