#EstoPasará en el Museu del Disseny de Barcelona
19 nov. 2020 /

#EstoPasará en el Museu del Disseny de Barcelona

Amb motiu de Barcelona Design Week, el Museu del Disseny obri les seues portes fins al 10 de gener a l’exposició “Emergència! Dissenys contra la COVID-19”. Es tracta d’una sel·lecció de 55 treballs entre els quals es troba l’iniciativa de València Capital Mundial del Disseny 2022, #EstoPasará.

La majoria d’aquests projectes van nàixer a principis de 2020, quan la pandèmia va començar; tots van sorgir del treball de dissenyadores i dissenyadors amb la finalitat de paliar els efectes que la pandèmia ha causat a la societat. A partir del disseny, han sorgit idees per a ajudar a la ciutadania.

En València Capital Mundial del Disseny 2022 tenim el nostre espai en esta exposició mitjançant el projecte #EstoPasará Estracta d’una idea sorgida en plena pandèmia, una plataforma col·laborativa en la que diferents professionals del disseny compartien les seues opinions, compilant a més a més activitats relacionades amb l’art i el disseny que pugueren alleujar el context causat per la COVID-19.

Aquesta col·lecció és el resultat de la búsqueda que el Museu del Disseny de Barcelona va realitzar per a compilar totes les iniciatives dels dissenyadors: un conjunt d’elements de protecció, maquinària clíninca i gràfica comunicativa. Entre aquestos es troben les facilitats que des del món del disseny s’han donat a la fabricació de mascaretes i respiradors, un robot de desinfecció d’espais mitjançant llum ultravioleta o un dispensador de peu per a gel hidroalcohòlic.

Estar presentes en un museu tan icònic com és el Museu del Disseny de Barcelona és tot un motiu d’alegria. Es tracta de formar part d’una exposició memorable que retracta com el disseny va aconseguir reinventar-se en un context tan desfavorable com el de la pandèmia, logrant millorar la vida de les persones i inclús salvar-les.

Una exposició memorable que retracta com el disseny va aconseguir reinventar-se en un context tan desfavorable com el de la pandèmia.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te