Jaime Hayon prepara una gran exposició retrospectiva a València
15 jul. 2022 /

Jaime Hayon prepara una gran exposició retrospectiva a València

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC)  i València Capital Mundial del Disseny 2022 presentaran el mes vinent de setembre “Jaime Hayon: InfinitaMent”, la primera exposició retrospectiva de gran format sobre l’obra de Jaime Hayon que se celebra a Espanya. La mostra podrà visitar-se a les sales Ferreres i Goerlich del CCCC des del 22 de setembre fins al 16 d’abril de 2023.

Organitzada i produïda pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i el Centre del Carme, l’exposició aborda la trajectòria artística de Jaime Hayon, Premi Nacional de Disseny 2021, i tot un referent a nivell internacional, oferint un acostament a l’univers personal de l’artista i al seu procés de creació des d’un enfocament didàctic.

“Jaime Hayon: InfinitaMent” mostrarà una selecció dels treballs més emblemàtics d’aquest carismàtic creador, tant en l’esfera d’instal·lacions i peces artístiques com en la de productes per a empreses. La mostra inclou també treballs que mai s’han presentat a Espanya com “Masquemask”, “Mesamachine” o “Mediterranean Digital Baroque”, així com obra pictòrica de gran format i escultures.

Univers Hayon

Els visitants podran trobar una selecció de productes i mobles produïts al llarg dels 20 anys de Hayon Studio, incloent-hi peces úniques o limitades juntament amb mostres de processos i materials en cru, que permetran descobrir tots els detalls que normalment no són visibles.

La mostra inclou també alguns dels últims treballs de Hayon en el seu vessant purament artístic, així com la instal·lació “Mediterranean Digital Baroque”, una de les primeres exposicions del dissenyador, o “Masquemask”, una mostra de 7 màscares-tapís de gran format concebuda per al ŁÓDŹ Design Museum.

El cristall i la ceràmica, grans protagonistes en l’obra de Hayon, seran el tema central de dos de les sales, l’eix temàtic de les quals serà la creativitat aplicada al material i la cerca de variades eines d’expressivitat dins de cada disciplina.

La secció central estarà dedicada al procés creatiu que hi ha darrere de peces de mobiliari, il·luminació i accessoris de caràcter comercial, posant en evidència el ‘backstage’ de les creacions i revelant les referències, fonts d’inspiració i detalls de la producció tant industrial com artesanal, que enriqueixen el discurs i posen les peces en context. També es mostraran “sketchbooks”, és a dir, quaderns de notes i dibuixos solts, així com diversos objectes, mostres i prototips del món més personal de Hayon.

Des que va obrir el seu estudi l’any 2000, el polifacètic Jaime Hayon (Madrid, 1974) aplica el seu personal imaginari a tot el que fa, sense distinció entre les diverses àrees d’acció en les quals treballa: del disseny a l’art, l’artesania, l’interiorisme o la pintura. Hayon és un dissenyador seriós i rigorós, ordenat i metòdic, que resol amb eficàcia i minuciositat les qüestions de funció i ús dels objectes que dissenya, però també és un creador que explora la difusa frontera entre el disseny i l’art en peces en les quals respondre a una funció no és en absolut el principal objectiu.

Més informació: https://www.consorcimuseus.gva.es/

Vols estar a l'última?

Subscriu-te