Joan Ribó reafirma el seu compromís pel disseny valencià i rep el llibre oficial de la candidatura
17 juny 2019 /

Joan Ribó reafirma el seu compromís pel disseny valencià i rep el llibre oficial de la candidatura

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha visitat aquest matí La Base de La Marina de València per a mostrar el seu suport a la candidatura València Capital Mundial del Disseny, al que ha estat el primer acte oficial de la seua segona legislatura.

Ribó ha mantingut una trobada amb la presidenta de l’Associació València Capital Mundial del Disseny, Marisa Gallén, i amb el codirector estratègic del projecte, Xavi Calvo, que li han fet entrega del llibre de la candidatura.

Aquest document il·lustrat, que recull els mèrits del disseny valencià, va ser remès en març en versió digital a l’Organització Mundial del Disseny (WDO), amb seu en el Canadà, i li ha valgut a València quedar finalista junt la ciutat índia de Bengaluru, al procés de selecció. El llibre ha estat dissenyat pel dissenyador gràfic Ibán Ramón i imprès per La Imprenta.

Ribó ha qualificat que València siga finalista com de “magnífica notícia” i ha destacat el fet que haja sigut l’única capital europea que haja passat el procés de selecció. “Cal celebrar el que és un avanç com ciutat i també de l’economia del coneixement. Ens importa sobretot que tenim moltes empreses preocupades per la innovació i el disseny”. Segons Ribó, “el disseny és un element clau en el qual València ha destacat durant molt de temps. És una ciutat amb vocació de disseny a tots els nivells”.

Ribó ha participat en una visita a l’exposició de mobiliari i disseny gràfic que acull La Base de La Marina organitzada amb motiu de la Placemaking Week Europe, una trobada lligada al desenvolupament urbà i de l’equipament sostenible dels espais públics celebrada aquest cap de setmana passat. La Base ha estat, de fet, equipada amb el mobiliari d’algunes de les firmes promotores de la candidatura – Actiu, Andreu World, Capdell, Equipo DRT, Gandiablasco, POINT i Torrecid – i presenta una exposició de cartelleria gràfica institucional realitzada per dissenyadors professionals valencians i impulsada en els últims anys l’Ajuntament de València i la Generalitat.

La World Design Organitzation (WDO) organització no governamental que cada dos anys designa la Capital Mundial del Disseny, té seu al Quebec (Canadà), i el jurat qualificador que ha seleccionat a la nostra ciutat ha destacat l’«estat de maduresa del disseny valencià».

La WDO organitzarà al mes de juliol una visita oficial a València per recaptar dades sobre la ciutat i sobre el projecte, que seran tingudes en compte a l’avaluació final del Comitè de selecció, la decisió definitiva sobre la ciutat guanyadora es donarà a conèixer a l’octubre.

Les empreses promotores que sustenten aquest projecte i els representants de les quals es trobaven hui a l’esdeveniment, són Actiu, Andreu World, Capdell, Equipo DRT, GandiaBlasco, AIDIMME, Istobal, La Imprenta, Point, Suavinez, Grupo Torrecid, Trèbol, Vondom i Cervezas Turia.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te