La ciutat de València ja és candidata oficial a Capital Mundial del Disseny 2022
27 nov. 2020 /

La ciutat de València ja és candidata oficial a Capital Mundial del Disseny 2022

La ciutat de València ja és oficialment una les ciutats candidates que opten a ser Capital Mundial del Disseny per a l’any 2022. L’Associació València Capital del Disseny ja ha presentat davant la World Design Organization, amb seu a Quebec (el Canadà), la memòria de mèrits exigida per a ser candidata.

El document de la memòria reflecteix el present de les indústries del disseny i dels professionals del disseny valencià que destaquen tant en l'àmbit nacional com en l'internacional i en les diferents disciplines del disseny.

Els integrants de l’Associació València Capital del Disseny han desenvolupat un rigorós treball de recerca, liderat pels seus dos directors estratègics Xavi Calvo i Pau Rausell, que s’ha traduït en un document d’ús intern de més de 500 pàgines, que reflecteix el passat i el present del disseny, així com noves propostes vinculades a la ciutat de València i també de la Comunitat Valenciana. Un document que recull, al seu torn, la proposta del programa anual d’esdeveniments que acollirà la ciutat en cas que València siga seleccionada.

Juntament amb la memòria, la candidatura ha presentat també la que serà la seua imatge gràfica, dissenyada per Ibán Ramón, reconegut dissenyador gràfic valencià i amb una àmplia i premiada trajectòria darrere.

El document de la memòria reflecteix el present de les indústries del disseny i dels professionals del disseny valencià que destaquen tant en l’àmbit nacional com en l’internacional i en les diferents disciplines del disseny: dissenye gràfic i comunicació, industrial, de producte, d’interiors, d’experiències-esdeveniments, joieria, arquitectura, disseny de moda, arquitectura paisatgística, urbanisme, disseny sostenible, educació de disseny, disseny de serveis, etc.

La memòria també recull les infraestructures culturals vinculades al disseny que existeixen, així com tota l’oferta d’esdeveniments, jornades i setmanes culturals de València i de la Comunitat Valenciana. El document desenvolupa aspectes com les condicions de logística, seguretat i salut pública amb les quals compta la ciutat per a acollir un esdeveniment d’aquestes dimensions i projecció internacional.

En aquesta memòria la ciutat de València, els seus barris i els seus carrers a més d’altres municipis i enclavaments de la Comunitat mostren les seues fortaleses en la seua aposta pel disseny. Un material exhaustiu que transmet per què actualment València i la Comunitat Valenciana són referents internacionals de disseny.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te