“La mostra acosta al públic a la fructífera relació de Anni i Josef Albers i al permanent intercanvi que la seua convivència va produir al llarg de la seua vida artística. Els dos artistes van aconseguir trencar els estereotips del disseny i l’art entesos com a àmbits independents; fins i tot els rols entre els dos, com a matrimoni, es van veure afectats en un moment, els anys vint del segle XX, i en un lloc, la Bauhaus, on tot era possible”, ha afegit Tamarit.
D’una banda, Josef Albers (1888-1976), pintor, dissenyador i professor; d’altra banda, Anni Albers (1899-1994), artista tèxtil, gravadora, dissenyadora i teòrica de l’art. Si és cert que van desenvolupar el seu treball de manera independent, va ser la intimitat i complicitat de la seua relación el que els va permitir, al llarg de la seua carrera, secundar-se i reforçar-se mútuament des que es van conéixer en 1922 a l’Escola Bauhaus en Weimar.
En paraules de la directora de l’IVAM, Nuria Enguita, “l’exposició presta especial atenció a les connexions entre els dos artistes en els diferents períodes de les seues trajectòries, destacant tant els seus motius i idees recurrents com les seues creacions experimentals”.
Per part seua, Xavi Calvo (director de València Capital Mundial del Disseny 2022), ha valorat el fet que l’exposició siga una gran conversa entre l’art i el disseny: “representa la millor mostra de com el disseny va poder canviar una època, com va sorgir per a fer-nos la vida més fàcil, com la relació d’una parella va teixir connexions entre les seues obres i com la Bauhaus ens va generar uns fonaments que encara hui continuen vigents. És un luxe comptar amb aquesta col·lecció a València. Poder veure-la i admirar-la i trobar connexions entre els nostres dissenys i aquells nascuts fa un segle”.