Luis Calabuig es converteix en l’únic espanyol en el consell directiu de la World Design Organization
25 febr. 2022 /

Luis Calabuig es converteix en l’únic espanyol en el consell directiu de la World Design Organization

El valencià Luis Calabuig, vicepresident World Design Capital València 2022 i cofundador de l’estudi ODOSDESIGN, ha sigut nomenat membre de la Junta Directiva de la WDO® (World Design Organization), presidida actualment per David Kusuma.

L’Organització Mundial del Disseny és una entitat no governamental la missió de la qual és ser la veu internacional del disseny industrial. Des de la WDO® s’advoca pel disseny per a un món millor, promovent i compartint el coneixement de la innovació impulsada pel disseny industrial per a millorar la qualitat de vida econòmica, social, cultural i ambiental de les persones a nivell global.

“Agraïsc profundament la confiança en la meua mirada mediterrània, en la meua manera d’entendre el disseny com a procés que té com a fi servir a la societat i als sectors productius i empresarials en un mercat cada vegada més complex, globalitzat i competitiu”, ha declarat Calabuig, dissenyador especialitzat en marques internacionals.

“Des del cor de l’World Design Organization em propose aportar una perspectiva diferent, des del terreny, i actuar com a altaveu de la visió del teixit professional del sector a Espanya: el disseny és una eina transversal que no sols millora la vida de les persones i la competitivitat de les empreses, sinó que també lluita contra el canvi climàtic i la inclusió de totes les persones en una societat oberta.”

Aquest nomenament coincideix amb el que Calabuig descriu com “un moment dolç” per al disseny espanyol i especialment el disseny valencià: “Som líders en moltes disciplines i els nostres dissenys es viuen i gaudeixen per tot el món”. El valencià assumeix aquesta nova responsabilitat com a membre de la Junta Directiva de la WDO® com una ocasió idònia per a promocionar el moviment que siga ha activat des de la designació de València com a Capital Mundial del Disseny en 2022 i traslladar el seu cas d’èxit a Sant Diego i Tijuana, triades com a Capital Mundial del Disseny 2024.

Així mateix, l’entrada de Calabuig en l’òrgan directiu de l’World Desigb Organization suposa també una oportunitat per a Espanya i València a través de l’eventual implantació d’altres projectes de la WDO®, com els programes de suport als joves talents del sector.

La Junta Directiva de la WDO® és triada cada dos anys en l’Assemblea General de la institució. El president, el president electe, el tresorer i els huit membres adicionals d’aquest organisme ofereixen el seu temps i experiència per a enfortir l’organització i el seu paper com la veu internacional del disseny industrial.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te