Luisa Bocchietto: “El disseny és una eina de canvi i servirà per a millorar València”
17 set. 2019 /

Luisa Bocchietto: “El disseny és una eina de canvi i servirà per a millorar València”

La presidenta de la World Design Organization (WDO), Luisa Bocchietto, ha destacat a Fira Hàbitat València que la designació de Capital Mundial del Disseny 2022 és una gran oportunitat per a València, ja que el potencial del disseny com eina de canvi “servirà per a millorar” la ciutat.

“S’hauria de tindre en compte com és la ciutat ara i com voleu que siga en 2023. La Capitalitat Mundial del Disseny no és un esdeveniment d’un dia ni d’un cap de setmana. És una oportunitat per crear canvi. I l’abast d’aquest canvi dependrà dels promotors del projecte, dels dissenyadors, de les empreses, de les autoritats i dels ciutadans. Teniu tots els elements per a fer un gran treball”; ha recalcat Bocchietto a una trobada en Àgora NUDE.

La Capitalitat Mundial del Disseny no és un esdeveniment d'un dia ni d'un cap de setmana. És una oportunitat per crear canvi.

La presidenta de la WDO ha elogiat l’”excel·lent treball” de preparació de la candidatura de l’Associació València Capital del Disseny. En la seua opinió, aquest projecte servirà per “generar una connexió entre el dissenyador i el ciutadà” a escala local, però també per projectar internacionalment la imatge de València lligada al disseny, un factor que reporta beneficis des del punt de vista econòmic i turístic.

“Volem usar la metodologia del disseny industrial per a generar serveis i productes que contribuïsquen a crear un món millor. Usem la creativitat per a crear solucions reals a problemes actuals”, ha subratllat

Taula redona

En concloure la seua intervenció, la presidenta de la WDO ha intercanviat punts de vista amb el codirector del projecte València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo; la presidenta de l’Associació València Capital del Disseny, Marisa Gallén; el dissenyador Vicent Martínez, un dels principals impulsors de la candidatura; i Maria Lapiedra, directora de comunicació de València Capital Mundial del Disseny.

Calvo ha insistit que, des del primer dia, la candidatura treballa amb objectius de sostenibilitat i ha destacat projectes que van ser presentats al comitè de la WDO en la seua visita a València del passat mes de juliol com, per exemple, el futur de les Falles amb l’ús de materials nous que protegisquen el medi ambient, el projecte de Torre Eòlica de Fran Silvestre i la iniciativa de l’empresa Closca, amb les seues botelles reutilitzables.

Sobre el projecte de capitalitat, Marisa Galleén ha subratllat que s’aspira a potenciar els espais públics per crear una ciutat més empàtica, més acollidora, més verda, amb mobiliari i il·luminació adients i millor senyalitzades gràcies a un bon disseny gràfic. “I per a tot allò necessitem el suport dels polítics”, ha indicat.

“Ja hem aconseguit l’impossible. Ara falta el difícil, però sabrem fer-ho. El futur demana millorar la viabilitat de les empreses, la comunicació i la qualitat de vida de les persones i la societat comença a entendre’ns”, ha agregat Vicent Martínez.

World Design Organization

Dissenyadora i arquitecta de professió, Luisa Bacchiatto ocupa la Presidència de la World Design Organization des de 2017 i aquest serà el darrer any com a presidenta.

La World Design Organization (WDO), que va sorgir en 1967 per a representar inicialment als dissenyadors industrials, ha experimentat una important evolució quant a nombre de membres, objectius i representació al voltant del món. La institució treballa alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, especialment en la recerca de solucions de sostenibilitat i de benestar. Des de 2008, any de la primera capitalitat del disseny, aquest reconeixement ha recaigut a les ciutats de Torí, Seül, Hèlsinki, Ciutat del Cap, Taipei, Ciutat de Mèxic i Lilla (2020).

Vols estar a l'última?

Subscriu-te