Marisa Gallén i Point, referents del disseny valencià, Premis Nacionals del Disseny 2019
13 nov. 2019 /

Marisa Gallén i Point, referents del disseny valencià, Premis Nacionals del Disseny 2019

La dissenyadora Marisa Gallén i la companyia Point, especialitzada en mobiliari d’exterior, han vist reconegut la seua trajectòria i el seu compromís amb el disseny amb sengles Premis Nacionals de Disseny 2019 a les categories de professional i empresa, respectivament.

Aquests guardons són el màxim reconeixement al disseny d’Espanya i els concedeix el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

A la seua argumentació, el jurat ha reconegut l’”ampla trajectòria, global i innovadora” de Marisa Gallén. A més, ha destacat “la coherència de la seua trajectòria professional, des de la fundació de La Nave, que va suposar una revolució el món del disseny, fins al seu treball actual, molt influent a l’estratègia de l’empresa, demostrant una gran capacitat projectual. Fortament compromès amb la sostenibilitat des dels seus inicis, destaca la seua habilitat per a imbricar disseny i art als seus projectes. La seua activitat associativa i la seua implicació cultural, transmeten a la societat els valors del disseny, són un referent de compromís”.

A la seua argumentació, el jurat ha reconegut l'ampla trajectòria, global i innovadora de Marisa Gallén. A més, ha destacat la coherència de la seua trajectòria professional, des de la fundació de La Nave.

I ha recalcat que Point destaca per “el seu desenvolupament ascendent continuat i sostenible, amb una estratègia empresarial molt orientada a la internacionalització el que ha contribuït a difondre i consolidar l’ecosistema del disseny i a donar-li visibilitat. Amb una filosofia de consum responsable i voluntat de reduir l’impacte ambiental, destaca el seu compromís en interconnectar artesania i tradició amb disseny i innovació, mantenint la seua fidelitat als materials naturals”.

2019 és ja sense cap dubte l’any del disseny valencià. L’esforç, la qualitat, la maduresa, el talent i l’èxit del disseny valencià no deixa de donar-nos bones notícies. A la designació de València com Capital Mundial del Disseny en 2022 arriben ara dos merescudíssims Premis Nacionals de Disseny a una dissenyadora i a una empresa que són referents indiscutibles. Del disseny valencià. Marisa Gallén i Point tenen molts motius per a sentir-se satisfets. I tota la Comunitat Valenciana, també. Enhorabona”, sosté el director estratègic de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo.

Point destaca pel seu desenvolupament continuat i sostenible, amb una estratègia empresarial molt orientada a la internacionalització, que ha contribuït a consolidar l'ecosistema del disseny i a donar-li visibilitat.

Marisa Gallén, que va formar part del mític col·lectiu La Nave als anys vuitanta, ha contribuït amb el seu treball a la innovació del disseny i ha deixat la seua empremta gràfica en tot classe d’iniciatives, institucions i indústries culturals valencianes. Museus, editorials, festivals de música, llibres, exposicions de disseny i projectes culturals de tota mena. Ha exercit com docent i mentora de generacions de dissenyadors i actualment dirigeix l’estudi Gallén+Ibáñez junt amb la dissenyadora Carmina Ibáñez, que desenvolupa projectes d’identitat i packaging, entre altres vessants del disseny.

“La presència i rellevància dels dissenys de Marisa Gallén és inqüestionable. Així com el seu compromís amb el sector del disseny. Ha estat molt implicada durant anys amb l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), que va presidir durant quatre anys, i ha sigut la presidenta de l’associació que va marcar l’inici d’aquest projecte tan il·lusionant que ha convertit en realitat el nostre somni de ser Capital Mundial del Disseny en 2022”, subratlla Calvo.

Point, que l’any que ve celebra el seu centenari, és un referent en la fabricació i el disseny de mobiliari d’exterior a tot el món les peces del qual conjuguen el saber fer artesà de la marca i la firma de dissenyadors com Mario Ruiz, Vicent Martínez i Francesc Rifé, entre altres.

“Point és una de les empreses que ha estat del costat de la candidatura des del principi i sense el suport de la qual res de tot açò hauria estat possible. Point és disseny i artesania. I també sostenibilitat, innovació, compromís, esforç i visió de futur. La nostra més sincera enhorabona i felicitacions per avançat pel centenari que celebren en 2022”, comenta Calvo.

Dos merescudíssims Premis Nacionals de Disseny a una dissenyadora i a una empresa que són referents indiscutibles del disseny valencià.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te