OBERT PER VACANCES: tots els plans per a agost a València
02 ag. 2022 /

OBERT PER VACANCES: tots els plans per a agost a València

Qui va dir que un estiu a la ciutat no pot ser d’allò més inspirador? Aquest mes d’agost València no tanca per vacances. Com a Capital Mundial del Disseny 2022 els plans no cessen i prometen una temporada estival repleta d’art, disseny i cultura per a aquells i aquelles que es queden en l’àrea de l’asfalt.

Ací tens tots els esdeveniments de la nostra agenda per a aquest mes. I si ho prefereixes, pots descarregar-te el nostre arxiu d’agenda amb tota la informació sintetitzada.

Instal·lació artística “Ron Arad 720°”
La Marina de València
Fins al 28 d’agost

Amb l’impuls de la Fundació Hortensia Herrero, La Marina de València acull aquesta instal·lació d’art immersiu creada pel dissenyador i arquitecte israelià Ron Arad. Una proposta que uneix art i tecnologia a través d’una estructura monumental, denominada Curtain Call. Una monumental cortina circular de huit metres d’altura alberga projeccions de destacats artistes com Mat Collishaw o Greenaway & Greenaway, entre altres.

Més informació

Instal·lació lumínica en Àgora València
Tots els dies a les 22.00 h
Plaza de l’Ajuntament

Es tracta d’una peça de light art immersiva i massiva que rendeix tribut al disseny cada nit, a les 22 hores, il·luminant Àgora València amb motiu de València Capital Mundial del Disseny 2022. Les projeccions prenen forma d’escultura làser i evoquen el disseny gràfic i editorial sobre el paviment del Àgora, que cobra tridimensionalitat generant elements d’aspecte sòlid. Aquesta il·lusió de materialitat permet construir amb la llum en un llenguatge que és entés per tots els públics i apel·la a la participació i a la interacció física. Una font lineal de llum dura i molt concentrada emana des del sòl, aconseguint una textura rica en matisos i volums.

Més informació

Exposició “Play with Design”
Centre del Carme Cultura Contemporània
Fins al 23 d’octubre

Aquesta iniciativa, comissariada per Milimbo, suposa un acostament al disseny a través del joc i està concebuda com un itinerari que mostra i facilita materials amb els quals poder interactuar en un constant diàleg entre joc i disseny. Interpel·lant al visitant a prendre part activa de la mateixa com a creador, «Play with Design» es proposa evidenciar que el disseny no és alié a ningú i que, a més d’estar molt present en les nostres vides, és una eina per a l’aprenentatge i el desenvolupament humà.

Més informació

Instal·lació “Life Wins!” de Cachetejack
Jardí Botànic de la Universitat de València
Fins al 9 d’octubre

La instal·lació “Life Wins!” de Cachetejack, duo d’il·lustradores establides a València format per Nuria Bellver i Raquel Fanjul, produïda pel Jardí Botànic de la Universitat de València i València Capital Mundial del Disseny 2022, es pot visitar fins al 9 d’octubre. Aquesta iniciativa s’emmarca en les accions de difusió dels valors de la New European Bauhaus impulsada per la Comissió Europea amb la finalitat de portar el Pacte Verd als llocs que habitem i promoure un futur sostenible, inclusiu i bell per a tots. Una vintena d’imatges exuberants i acolorides emergeixen d’entre els arbres i plantes en una experiència sensorial concebuda com una celebració de l’energia creadora de la naturalesa d’un museu viu en ple nucli urbà.

Més informació

Exposició «20 Anys de nude»
Centre del Carme Cultura Contemporània
Fins al 10 d’octubre

València Capital Mundial del Disseny 2022, Fira Hàbitat València i Fira València organitzen aquesta exposició per a mostrar una vintena de dissenys presentats en el Saló nude en les seues dues dècades de trajectòria, on no sols s’inclouen les peces produïdes, sinó també els prototips, esbossos i models que van ser exposats en la plataforma de nous talents de Fira Hàbitat València.

Més informació

Exposició “XV Biennal Internacional de ceràmica de Manises”
Museu de ceràmica de Manises
Fins al 10 de setembre

Amb el propòsit de situar a Manises més enllà de la tradició per a convertir-la, novament, en centre d’atracció de l’avantguarda i la modernitat ceràmica, es posa en marxa de nou la Biennal Internacional de Ceràmica de Manises, que en la seua XV edició, comptarà amb dues categories: Ceràmica d’Art i Disseny de Producte, dins de les quals s’estableixen diferents premis dotats de quantia econòmica.

L’objectiu del certamen és posar en valor la ceràmica d’autor com a mitjà d’expressió artística, així com fer costat als productes de disseny amb capacitat de ser reproduïts industrialment, un aspecte molt important per al desenvolupament i la innovació del sector ceràmic industrial del nostre territori.

Més informació

Exposició “Casas per a jugar”
Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries Gonzalez Martí
Fins al 28 d’agost

L’exposició “Casas per a jugar” explora una tipologia tradicional de joguets, la casa, en l’actual context social. En la mostra s’exposen productes d’empreses nacionals i internacionals, així com noves propostes de dissenyadors i dissenyadores, atenent propostes innovadores que aporten valor ja siga pels seus conceptes, els seus materials, els seus mètodes de producció o perquè responen a les particularitats i necessitats de la societat a la qual es dirigeixen.

Més informació

Exposició “Earth: a Retrospective” El Último Grito i la Col·lecció Per Amor a l’Art
Bombas Gens
Fins a juny 2023

Amb aquest projecte, El Último Grito mira a la Terra des d’un punt indeterminat en un espaitemps futur. Un punt en el qual la nostra memòria del planeta es trenca i el nostre únic vincle amb ella és una col·lecció d’imatges on significat i significant es difuminen; on la nostra mirada els romantiza en narratives que busquen trobar un significat més enllà de la seua historicitat. En la mostra el disseny opera com a narrativa conceptual i material, així com dispositiu curatorial, esbossant una espècie de llenguatge de l’interludi i entaulant un diàleg que obri una aproximació especulativa a la naturalesa d’aquesta col·lecció i de les seues obres individuals.

Més informació

Exposició “Frutas del diseño”
Centre del Carme Cultura Contemporània
Fins a l’11 de setembre

L’exposició “Frutas del diseño” arriba al Centre del Carme Cultura Contemporània després del seu pas per Madrid. Coproduïda per CentroCentro i el CCCC, la mostra acosta la gràfica de les marques de fruita i la seua evolució des de la dècada dels 50. A través de més de 250 papers de seda, 120 caixes i 360 etiquetes, “Frutas del diseño” permet conéixer més de prop il·lustracions i gràfiques que sovint passen desapercebudes en el nostre dia a dia però que han anat evolucionant quant a tècniques d’impressió, colors i tipografies.

Més informació

Exposició “Col·lecció Life Size de LZF en el Museu de Belles arts de València”
Museu de Belles arts de València
Fins al 9 d’octubre

Amb motiu de València Capital Mundial del Disseny 2022, LZF mostra la col·lecció Life-Size i el clúster Candelabro. Art en forma de llum escultòrica.

Aquesta exposició, enclavada en el vestíbul del museu, ens dona la benvinguda amb una impressionant mostra de la col·lecció Life Size, les més escultòriques i artesanals peces lumíniques de LZF, realitzades amb la clásica tècnica de talla de fusta utilitzada pels artesans fallers, coneguda com “vareta”. La col·lecció Life Size és, en molts sentits, un homenatge a l’artesà faller valencià.

A ella s’uneix un llum de sostre que conté alguns dels grans èxits de LZF: el Candelabro, un disseny de Mariví Calvo que reuneix els elements més representatius de la col·lecció de llums penjants fabricats amb xapa de fusta. Combinades, aquestes fabuloses peces ofereixen un espectacle de llum inusitat.

Més informació

Exposició “Premis ADCV: el millor disseny de la Comunitat Valenciana dels últims 3 anys”
Las Naves
Fins al 23 de setembre

Els treballs de disseny guardonats en la VI edició dels Premis ADCV estan exposats en el centre d’innovació Las Naves de l’1 de juny al 23 de setembre.

La mostra recull els millors treballs de disseny realitzats o difosos per estudis, professionals, estudiants o equips de disseny d’empreses de la Comunitat Valenciana entre l’1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2021, en les categories disseny gràfic, digital, d’espai i de producte.

Més informació

Exposició “Disseny, seda i flors”
Museu de Belles arts de València
Fins a l’11 de setembre

El Museu de Belles arts de València proposa un viatge a través d’una part de les seues col·leccions íntimament lligada al disseny preindustrial i industrial: les flors aplicades a teixits.

A través de dues seccions amb una certa progressió cronològica, s’analitzen les bases culturals que van animar la fabulosa eclosió del disseny floral en el segle XIX. Les flors, com a tema pictòric més o menys desenvolupat, afonen els seus orígens en la consolidació de la natura morta o com a gènere pictòric diferenciat durant el segle XVII. A partir d’un coneixement científic més profund de la naturalesa, pintors com Van der Hamen van popularitzar el protagonisme de les diferents espècies en la pintura de cavallet del Barroc. A València, i en altres ciutats de gran tradició tèxtil i, en concret, Sedera, les flors es van vessar des d’antic per les creacions de la florent indústria manufacturera a partir de la Baixa Edat mitjana, com pot apreciar-se en la multitud de brocats i brodats que poblen els nombrosos retaules gòtics que conserva el Museu. No obstant això, no va ser fins al segle XVIII quan, a través de l’Escola de Flores i Adorns, es va institucionalitzar l’estreta relació entre art i disseny tèxtil que va desdibuixar els límits entre artista i artesà.

Más información

Exposició “Product product product”
EASD València
Fins al 30 de setembre

La Escola Superior de Disseny de València, situada en la Plaça Viriato s/n de València, acull aquest diàleg amb el procés de disseny de producte. L’exposició mostra la capacitat multidisciplinària de JHS. Direcció d’art, producte, disseny d’espais i internacionalització es donen en PRODUCT PRODUCT PRODUCT.

S’exposen les peces i els procediments de creació de Find em, Noray, Dial, Campana, Oroneta i Tempo + Calma, productes desenvolupats per JHS que resumeixen una manera d’entendre el disseny de producte des de l’honest, el simple i el durador.

Més informació

 

Projecte “Hoy es mañana”
Consulta totes les exposicions associades per a veure a l’agost

Continua el projecte “Hoy es mañana”, una col·laboració de València Capital Mundial del Disseny 2022 i l’Associació de galeries d’Art de la Comunitat Valenciana (LAVAC). Aquesta iniciativa dona visibilitat a la programació de les galeries d’art contemporani a la Comunitat Valenciana dins del marc de World Design Capital Valencia 2022, sent totes activitats que convergeixen amb els valors de la New European Bauhaus.

Més informació

Exposició “25 anys de pau? La rentada d’imatge del franquisme en 1964”
MuVIM
Fins al 2 d’octubre

Una mostra entorn de la campanya propagandística oficial, d’enormes dimensions i definida per una rellevant inversió en disseny gràfic professional, “XXV Anys de Pau Espanyola”, celebrada en 1964.

Més informació

Vols estar a l'última?

Subscriu-te