Per a Sergi Campillo, la societat ha d’incidir en la reducció d’objectes en l’abocador, i per a això és necessari que els ciutadans col·laboren depositant cada objecte que descarten en el contenidor adequat, perquè puga ser reciclat i reutilitzat. “Es tracta d’educar en la cultura del residu. No sols de reciclar, sinó, de reduir, de repensar i ser conscients del nostre impacte.” El president de la EMTRE també ha destacat que “el disseny és una eina imprescindible per a aconseguir aqueixa transició necessària cap a un model de vida sostenible, on la reducció de residus és fonamental. Tenim una oportunitat per a repensar les relacions amb el nostre territori i que aquestes siguen més respectuoses, sostenibles i amables.”
En paraules de Víctor Palau, “és tasca dels dissenyadors fabricar un producte correctament per a optimitzar el seu ús i perquè siga fàcilment reciclable; i finalment per a fer arribar al ciutadà com i on desprendre’s d’ell. Estem convençuts que el disseny pot ajudar a millorar el cicle de vida dels productes.”
La campanya facilita, al seu torn, la descàrrega de l’App del EMTRE que permet saber en tot moment, on depositar cada residu i els horaris dels ecoparcs.
A més de la presentació de la campanya, Àgora València acull una jornada de tallers sobre reciclatge i disseny circular, organitzats per la EMTRE, Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) i València Capital Mundial del Disseny 2022 a través de Emtreduca, el programa d’Educació Ambiental de l’Entitat Metropolitana. Un total de 150 xiquets i xiquetes han passat per aquest espai i han aprés com reciclar.