Or amb el cartell de València Capital Mundial del Disseny 2022 als Graphis
17 abr. 2020 /

Or amb el cartell de València Capital Mundial del Disseny 2022 als Graphis

El cartell valencià amb el qual València es va presentar davant la World Design Organization per a convertir-se en Capital Mundial del Disseny en 2022, acaba de ser premiat amb un Or en la selecció que cada any realitza Graphis, una de les editorials de major prestigi mundial i més llarga trajectòria. A la seua selecció “Posters Anual 2021” s’han colat un total de huit treballs valencians entre els quals destaca, amb la màxima distinció, el cartell dissenyat per Ibán Ramón que suposa un joc tipogràfic amb la marca de la Capital, definint un sistema modular que empra les sigles del nom i que permet multitud d’adaptacions.

Junt amb aquest Or, la segona adaptació del cartell, en gris – en lloc de groc -, també ha aconseguit una menció honorífica i ser seleccionat per aquest llibret. I no són els únics valencians. Un total de huit cartells procedents de la Comunitat Valenciana – d’un total de 21 en tota Espanya – s’han colat en aquesta selecta llista que, en uns mesos, es publicarà a l’Anuari de l’editorial, i que és molt valorat per tota la professió, educació i sector del disseny.

A la llista de cartells premiats a tot el món també hi ha treballs premiats d’estudis valencians amb l’estudi Yinsen, amb altre dels “Or” i un “Argent” i l’estudi Creatias que ha rebut una de les mencions d’honor. Ibán Ramón, a més de l’”Or” pel cartell de València Capital Mundial del Disseny 2022, ha rebut quatre mencions d’honor per altres tants cartells, com el de la Filmoteca d’Estiu i el de les festes patronals de Natzaret.

És tot un honor estar en la selecció i al seu anuari, no com un cartell, sinó amb un total de cinc, entre els quals es troba els dos realitzats per a València Capital Mundial del Disseny 2022.

“Graphis és un bastió internacional de l’excel·lència del disseny i imatges visuals. Quan de jove viatjava a Londres comprava els anuaris de Graphis, ací eren més difícils d’aconseguir, aquests anuaris eren l’excel·lència mundial del disseny gràfic. Cada any, un selecte grup de dissenyadors trien els seus favorits i la veritat, és tot un honor estar en la selecció i al seu anuari, no amb un cartell, sinó amb un total de cinc, entre els quals es troben els dos realitzats per a València Capital Mundial del Disseny 2022”, explica el dissenyador.

La revista Graphis va ser publicada per primera vegada en 1944 a Zuric (Suïssa). En 1952 es va presentar el primer Graphis Annual i, en eixe mateix any, va ser convidat a Aliiance Graphique Internaciontal. En els anys huitanta, la seu de Graphis va ser traslladada de Zuric a la ciutat de Nova York. Els Anuaris es van redefinir i als habituals títols de Disseny i de Pòsters es van afegir els Graphis de Publicitat, Fotografia, Logos i Tipografia, entre altres.

Cada any un jurat internacional format per prestigiosos dissenyadors tria els destinataris dels trofeus i diplomes, els treballs dels quals seran publicats a l’anuari Graphis de cada especialitat.

Per a Xavi Calvo, director de World Design Capital València 2022, “aquest reconeixement internacional no fa més que reforçar el nostre convenciment de què la Comunitat Valenciana és terra de gran talent a tots els camps del disseny, competint amb dissenyadors de tot el món i fent-se un lloc a les publicacions més distingides i importants del sector a nivell mundial. Felicitats a tots els premiats i especialment a Ibán Ramón, per fer-nos una imatge que ja és un referent mundial”, ha explicat.

Per a Maria Pradera i Lorena Sayavera, dissenyadores i directores de Yinsen, «ens fa especial il·lusió que l’Or siga per als cartells del Teatre Rialto de València, un treball que hem realitzat amb molta estima i del qual a més, han triat una de les peces per a la portada del llibret. També l’Argent, per a una de les darreres campanyes que hem realitzat per als European Design Awards 2020», han declarat.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te