Paradís 2022: crònica d’un festival memorable
22 febr. 2022 /

Paradís 2022: crònica d’un festival memorable

El passat 19 de febrer, una nova edició del festival Paradís es va convertir en un lloc en el qual es va compartir humor, fites, anècdotes personals i grans dosis de responsabilitat social i sostenibilitat sobre el tauler del disseny. Recordarem Paradís 2022 com el gran retrobament. Perquè… potser no ens imaginàvem d’aquesta manera el paradís del disseny?

Tot el públic present en La Rambleta va poder gaudir de set xarrades capaces d’alçar a l’auditori en peus i aconseguir el edén de la creativitat. Un esdeveniment organitzat per València Capital Mundial del Disseny 2022 amb el recolzament de la Diputació de València sota el comissariat de Yinsen que va tindre lloc en La Rambleta. La il·lustradora i dissenyadora Lina Vila va conduir l’esdeveniment des d’una ironia i genialitat que només podia ser pròpia de qui ha viscut el disseny des de dins durant anys.

El divulgador Óscar Guayabero va abanderar el camí cap a l’ètica en una ponència repleta de preguntes tan inusuals per al camp del disseny com necessàries. La dissenyadora Inma Bermúdez es va entregar a la serendipia per a fer un recorregut a la seua carrera professional, destacant el paper fonamental de les persones que afortunadament s’havien creuat en el seu camí. El poeta i nombrador de marques Fernando Beltrán va fer vibrar a l’auditori des de la màgia i la innocència de les paraules. Pura emoció. I el dissenyador Wences Sanz va revelar en exclusiva ponents de primer nivell del futur World Design Experience, festival que tindrà lloc a València del 13 al 18 de juny, com un dels esdeveniments més rellevants de la nostra programació oficial.

Després del descans, va arribar el torn d’una jove però brillant Ingrid Picanyol, que va fer partícip a tot el públic del seu respecte cap a la cultura local, projectant-se al temps a la resta del món. María Rufilanchas va remoure consciències amb el seu projecte Teta&Teta, situant a la dona en un pla prioritari com a usuàries i receptores de campanyes de comunicació. Finalment, arribaria el moment de Javier Jaén, qui repassaria a través de l’humor, la ironia i una selecció sublim de treballs la seua carrera gràfica i artística fins hui.

Cues que envoltaven la Rambleta, abraçades, il·lusió, trobades entre grans amistats, i molt talent i aprenentatge. Tant, com per a arribar a passar del riure al plor en segons i sense cap treva. 
Una vesprada-nit inoblidable de la qual només ens quedarà recordar que… LLARGA VIDA A PARADÍS!

Vols estar a l'última?

Subscriu-te