Primer Consell del Disseny en un Ajuntament a Espanya
29 juny 2022 /

Primer Consell del Disseny en un Ajuntament a Espanya

El mes de juliol s’inaugurarà a València amb una fita: la creació a l’Ajuntament de València del Consell del Disseny, una nova estructura consultiva integrada per professionals i persones expertes independents, que assessoraran l’Ajuntament en l’aplicació del disseny a tots els àmbits de gestió i servei a la ciutadania. L’objectiu d’aquest organisme, pioner a Espanya, serà vetlar per l’excel·lència en disseny, arquitectura i urbanisme promovent un disseny innovador, sostenible i inclusiu dels espais públics de la ciutat.

Amb aquest pas per part de l'Ajuntament de València, ens convertim en una ciutat pionera a Espanya en termes de disseny. (Xavi Calvo)

Una ciutat pionera

El director general de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo, ha coincidit amb l’alcalde en assenyalar que “amb aquest pas per part de l’Ajuntament de València, ens convertim en una ciutat pionera a Espanya en termes de disseny, amb aquest òrgan consultiu capaç d’aportar de manera transversal a totes les àrees de l’Ajuntament, millorant així la qualitat visual, funcional i paisatgística de la ciutat de València, així com la pròpia reflexió de la definició de ciutat, de les seues polítiques urbanes o de la implantació o millora de serveis municipals”. En definitiva, ha conclòs, “un grup de professionals de gran solvència i experiència demostrada, que podran aportar des de la seua visió com el disseny millora la vida de les persones en petites i grans decisions”.

El Consell Local del Disseny de València estarà format per un total de 12 membres: Silvana Andrés Salvador (experta en art, educació i infància), Carmen Baselga Fuster (espais i interiors), Inés Novella Abril (arquitecta, igualtat, gènere), Kike Correcher González (disseny estratègic), Marisa Gallén Jaime (disseny gràfic), Xavier Giner Ponce (filòsof i docent en disseny), Yolanda Pérez Herráiz (espais i producte), Nacho Lavernia Company (disseny industrial i de producte), Maite Palomares Figueres (arquitectura i patrimoni), Irene Reig Alberola (disseny cívic), Ana Segòvia Ciudad Real (disseny de producte i direcció d’art) i José Manuel Vidal García (paisatgisme i urbanisme).

El Consell Local del Disseny estarà adscrit a l’Alcaldia, i funcionarà mitjançant un règim de reunions de periodicitat bimensual, i amb treball en comissions especialitzades. La seua seu estarà en el centre d’innovació social i urbana Les Naus, i serà coordinat des de la Coordinació General de l’Alcaldia de l’Ajuntament en aliança amb l’Associació València Capital del Disseny i la Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te