“Greetings from Parcs Naturals”, postals per a visibilitzar el millor paisatge valencià
25 ag. 2022 /

“Greetings from Parcs Naturals”, postals per a visibilitzar el millor paisatge valencià

La segona edició de la campanya «Greetings from…» està protagonitzada pels huit parcs naturals de la província de València. «Greeting from Parcs Naturals” està composta per un collage replet de diversitat format a partir de diferents interpretacions del patrimoni natural valencià a través del disseny i la il·lustració.

Aquesta campanya conjunta ha sigut impulsada per la Diputació de València, Turisme València i la Associació València Capital del Disseny, en col·laboració amb la Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) i amb la coordinació de l’arquitecta i il·lustradora Virginia Lorente.

“Greetings from Parcs Naturals” #greetingsfromvlc es proposa recuperar una dels més bells costums del període vacacional, enviar una postal de viatge a amics i familiars, amb la missió de posar en valor els espais naturals de la província de València. D’aquesta manera, huit entorns de gran valor mediambiental es plasmen des de diferents estils il·lustratius en postals físiques i digitals amb la finalitat de crear un paisatge mediterrani replet de matisos i particularitats.

“Compartir un passeig, respirar aire fresc, evadir-se, desconnectar en la naturalesa… La província de València presenta una gran riquesa en Parcs Naturals. Greetings from Parcs Naturals és un homenatge a tota aqueixa varietat; però també al potencial de la il·lustració per a redescobrir-la, així com a les figures creatives que han format part d’aquesta nova edició del projecte”, afirma Virginia Lorente, directora de la iniciativa.

Com a resultat d’una crida a projecte, il·lustradores i il·lustradors de la Comunitat Valenciana han posat la seua creativitat al servei de la representació de huit parcs naturals: el Parc Natural de la Pobla San Miguel (Julio Antonio Blasco, Sr. López), el Parc Natural de les Falçs del Cabriol (Xulia Vicente), el Parc Natural de Xera-Sot de Xera (Alba García), el Parc Natural del Túria (Juan Bernabeu), el Parc Natural de la Serra de la Calderona (Cristian Eres), el Parc Natural de l’Albufera (Irene Pérez), el Parc Natural de la Marjal de Pego i Oliva (Luis Galbis), i el Parc Natural de la Serra de Mariola (Patricia Bolinches).

La campanya “Greetings from Parcs Naturals” compta amb una web des de la qual és possible enviar les postals en format virtual: https://www.greetingsfromvalencia.com/parquesnaturales/

La primera edició de la iniciativa “Greetings from…” va veure la llum al desembre de 2020, després d’uns mesos complicats, en els quals les relacions socials i familiars havien sigut limitades enormement i s’havien restringit els desplaçaments. Deu il·lustradors i il·lustradores de la Comunitat Valenciana van reflectir els deu barris de la ciutat de València des del seu disseny en deu postals pensades per a retre homenatge a aqueixos barris que, com mai abans, durant el confinament es van convertir en el principal espai de convivència. Des de llavors, “Greetings from…” es proposa continuar visibilitzant el ric patrimoni valencià des del disseny.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te