Guia online per a la gestió i contractació de disseny
01 jul. 2021 /

Guia online per a la gestió i contractació de disseny

València Capital Mundial del Disseny 2022 (WDCV2022) i l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) presenten la “Guia per a la gestió i contractació de disseny” en la plataforma online d’accés gratuït contratardiseño.es

Iniciativa pionera en Espanya, la guia naix amb l’objectiu de ser una eina de referència per a tota classe d’organitzacions, empreses, institucions i administracions públiques que necessiten orientació a l’hora de fer una adequada gestió i contractació de serveis de disseny per a aconseguir un resultat únic, eficaç i competitiu, concorde amb les necessitats i valors de l’entitat interessada.

La guia està composta per diversos apartats en els quals s’inclou informació bàsica (sobre què és el disseny i què aporta); dinàmiques (com es contracta i quant costa); quins tipus de disseny es poden contractar; les diferents fórmules de contractació; la legislació vigent en la matèria; materials descarregables – com diferents models de briefings-, i articles de professionals referents del sector- com Xènia Viladas, Nacho Lavernia i Manuel Lecuona-. A  més compta amb un apartat específic dedicat als processos de contractació pública.

El projecte recull estudis i anàlisis que avalen la contribució del disseny a la innovació, competitivitat i internalització de les organitzacions, casos d’èxit reals d’empreses que, siga de manera qualitativa o quantitativa, comparteixen les seues experiències positives amb aquest sector, i enllaços d’interès.

La plataforma web ha sigut desenvolupada per Copymouse, cooperativa de disseny amb més de 10 anys de trajectoria.

Contratardiseño.es també compta amb un apartat específic de denúncia i alerta sobre pràctiques especulatives en el sector que inclou un manifest obert a l’adhesió d’altres organitzacions i professionals.

L’ús de pràctiques especulatives, en les que es sol·liciten treballs de disseny sense remuneració perjudica directament al sector creatiu, però també a qui les proposa. L’empresa o organització s’arrisca a rebre un projecte de dubtosa garantia professional, a un cost que pot acabar sent major del corresponent a un encàrrec just. Les decisions errònies no són fàcils ni barates de revertir. Recomanem comptar amb equips i professionals del disseny amb qui construir una relació laboral basada en la confiança i treball en equip.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te