La inclusiva, una tipografia per a unir-les a totes
01 set. 2022 /

La inclusiva, una tipografia per a unir-les a totes

Inclusiva és un projecte impulsat per World Design Capital Valencia 2022 que pretén difondre i visibilitzar als col·lectius amb diversitat visual i auditiva, valent-se del disseny com a eina d’aprenentatge. Acostar-los al públic general utilitzant com a premissa la unió de l’alfabet escrit amb les diverses formes que tenen cadascun d’ells de representar-ho: la dactilologia (o alfabet dactilológico) i el braille.

Ideat i dissenyat per l’estudi Memosesmas en col·laboració amb el dissenyador Miguel Maestro, el projecte es formalitza a través de diverses estratègies:

Una tipografia per a incloure-les a totes
La creació d’una font digital de caràcter educatiu, de descàrrega i ús lliure. Dissenyada per a titulars i grans grandàries, conjumina de forma equilibrada els diferents sistemes de representació de l’alfabet en una única font.

Apropament a la diversitat a través del joc

Una de les millors maneres d’educar és a través del joc. La baralla de naips s’entén com el suport idoni: fàcil de transportar, apta per a tots els públics, infinitat de maneres d’ús que fomenten el joc en grup, millorant les habilitats socials. Es va usar Inclusiva per a realitzar i diseñar activitats didácticas en col·legis, centres culturals i altres institucions, fomentant el diàleg i l’aprenentatge.

Característiques
  • Baralla de 42 cartes
  • Paper glasofonat mat 350gr. Vernís UVI braille
  • 2-4 jugadors per baralla Imprés per Impresum

Suport virtual

La següent fase del projecte va ser desenvolupar una página web com a element de consulta, la qual cosa ajuda a augmentar la difusió i la visibilitat d’aquests col·lectius. S’estructura en els següents apartats:

  • Projecte
  • Tipografía
  • Baralla
  • Contacta

D’aquesta manera es genera un lloc que centralitza tot el treball realitzat. La página pot consultar-se a través del següent enllaç: http://lainclusiva.com/

Vols estar a l'última?

Subscriu-te