Mapa del Disseny: geolocalització dels espais de disseny de la ciutat de València
27 set. 2021 /

Mapa del Disseny: geolocalització dels espais de disseny de la ciutat de València

Mapa del disseny (www.mapadeldissenyvalencia.com) és un projecte per a geolocalitzar tots els espais de la ciutat de València reconeguts, d’alguna manera, pel seu disseny i creativitat. Es tracta d’un projecte impulsat per València Capital Mundial del Disseny 2022 i Visit València en col·laboració amb Agència Districte. 

L’objectiu és reconèixer els casos individuals dels locals que han apostat pel disseny i que aconsegueixen marcar la diferència d’una ciutat com València i que han contribuït de forma evident a la seua declaració com Capital Mundial del Disseny en 2022.

Davant la necessitat de donar veu a eixos projectes que reflecteixen el fruit del treball d’empreses que aposten pel disseny, de la inversió de figures emprenedores que han comptat amb professionals del disseny per al llançament dels seus projectes i d’institucions que ho contracten i programen, sorgeix el Mapa del Disseny. 

Una cartografia en viu i en progrés de València a través de les seues galeries, restaurants, museus, cafès, hotels, tendes i espais creatius conformant una plataforma amb la qual reunir l’impuls que, districte a districte, s’ha donat al sector del disseny. 

El projecte arranca amb casos individuals localitzats en els districtes de Ciutat Vella, Benimaclet, Extramurs, l’Eixample, Jesús, Patraix, Campanar, Poblats Marítims, Pla del Real o La Saïdia.

Plantejat com una guia de referència per a la població local i visitants, amb triple versió en castellà, valencià i anglès, el Mapa del Disseny pretén convertir-se en la guia d’actualitat que aglutina el disseny de València des dels seus espais físics. 

El mapa serà una cartografia de consulta que anirà ampliant-se mitjançant la participació col·lectiva, a través d’una xarxa de suggeriments i consultes que amb criteris qualitatius de València Capital Mundial del Disseny 2022 recompensarà l’esforç per alinear-se amb el disseny fet des de València.

A més, s’ha concebut com una ferramenta perquè la ciutadania puga crear les seues pròpies rutes del disseny i comprendre de manera integral l’impacte positiu que té sobre la ciutat. Una ferramenta que pot créixer amb el temps fins a convertir-se en rutes reals que visitar per la ciutat de València, posant l’accent en l’ús del disseny com a eina discursiva.

Els objectius del Mapa del Disseny impliquen potenciar la didàctica del disseny, reforçar la xarxa professional del disseny local, generant una col·lectivitat i practicar l'anomenat branding territorial, contribuint al repte sobre el disseny valencià.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te