Mestres Principiants, una nova sèrie documental de converses entre generacions del disseny
21 des. 2020 /

Mestres Principiants, una nova sèrie documental de converses entre generacions del disseny

Debatre sobre les expectatives, experiències de vida i la trajectòria de dues generacions: les de professionals que han marcat una època en el disseny valencià i les de les noves generacions que s’han integrat recentment al mercat laboral. Diferents visions, diferents reptes, diferents mirades són les que recullen la sèrie documental Mestres Principiants, impulsada per València Capital Mundial del Disseny 2022 i dirigida i produïda per Agència Districte.

Amb un discurs pausat, reflexiu i profund, Mestres Principiants aboda el passat, present i futur del disseny la creativitat valencianes amb uns diàlegs que generen marcs de connexió, a través de converses pausades en localitzacions singulars. Un total de 24 professionals de diferents generacions que entaulen converses al voltant del disseny valencià, de la indústria, dels referents i les possibilitats i expectatives de viure de la creativitat.

A través de 12 ubicacions sel·leccionades per a acollir diferents fases en la línia del temps de la creativitat valenciana -i entre les quals es troben localitzacions com Espai Alfaro, el Teatre Olympia, La Mina o La Trini-, Mestres Principiants uneix a noms destacats de la creació valenciana junt amb creadors i creadores recentment arribats a la formació en disseny, arquitectura, la il·lustració… Uns quants anys de diferència (i pot ser unes quantes dècades) enfocats a sostraure les convergències i divergències.

És el retrat generacional entre els qui marquen una època i qui destigen fer-ho a partir d’ara. Marcs de connexió que pretenen eliminar les barreres que desconnecten a generacions diferents per a donar pas a aspectes contemporanis de la creació com la velocitat creativa, el tamany de les estructures de treball, la relació amb els clients, la valoració econòmica dels projectes, la importància del Mediterrani com a entorn de treball, la influència de València per als creadors i les creadores o l’adequació davant les narratives digitals.

El retrat generacional entre qui marca una època i qui desitja fer-ho a partir d'ara.

El projecte, impulsat per València Capital Mundial del Disseny 2022 junt amb Agència Districte, “naix amb la vocació de ser punt de trobada entre èpoques diverses, per a què d’allí naixquen idees renovades, visions refrescants, debats per estrenar”. Connecta a la xarxa professional de la creativitat local, amb algunes primeres duples com les de Sol Candela i Mateo Climent, Carmen Baselga i Diego March, Pepe Cosín i Mauro Federico Egea, Andrés Alfaro Hoffmann i Àngela Montagud o Sandra Figuerola i Migue Martí.

Les trobades, que podran visualitzar-se a través del nostre canal de YouTube, la plataforma www.mestresprincipiants.com i el compte d’instagram @mestresprincipiants, encaixen amb els objectius troncals de València Capital Mundial del Disseny 2022 per generar didàctica al voltant del disseny, mostrant la realitat quotidiana de qui ho fan possible; per provocar el reforç de la xarxa de professionals de la creació local, mostrant-los des de la seua colectivitat; i contribuïnt al branding territorial i el relat sobre la creació valenciana.

Mestres Principiants està dirigit per Vicent Molins, amb la direcció audiovisual de Maria Pérez, la imatge gràfica de Jose Alonso, la producció audiovisual de Bryony Simcox i George Webster (Broaden) y la producción d’Ana Miguel, Matt Soler i Quique Medina.

Colofó ​​a l’últim capítol de Mestres Principiants

El passat dimarts 20 de juliol a la nit, vam estrenar l’últim capítol en pantalla gran, en el magnífic claustre de Centre de l’Carme Cultura Contemporània CCCC acompanyats de molts d’els protagonistes, a més de molts altres amics. Va ser un autèntic plaer i un recordatori fantàstic de les 11 converses al voltant de el disseny que teniu disponibles al nostre canal de YouTube.

Un projecte dirigit per Agència Districte. i impulsat per València Capital Mundial de l’Disseny 2022 per on han passat:
Capítol 1: Pepe Cosin y Mauro Federico Egea
Capítol 2: Andres Alfaro Hofmann y Angela Montagud
Capítol 3: Carmen Baselga y Diego March
Capítol 4: Sol Candela y Mateo Climent
Capítol 5: Sandra Figuerola y Migue Martí
Capítol 6: Cristina Duran y Diana De Arias
Capítol 7: Boke Bazán y Rosa Deltoro
Capítol 8: Ibán Ramón, diseñador, diseñador y María Gómez Senent
Capítol 9: Isa Viso (Granissat Estudi Creatiu) y Pepe García (CuldeSac Es)
Capítol 10: Dani Nebot y Jaime Sebastián
Capítol 11: Nacho Pérez y Dídac Ballester

Vols estar a l'última?

Subscriu-te