TiposQueImportan, un projecte per a protegir i difondre el patrimoni gràfic urbà.
02 jul. 2021 /

TiposQueImportan, un projecte per a protegir i difondre el patrimoni gràfic urbà.

El tipògraf i dissenyador gràfic Miguel Maestro, amb el suport de València Capital Mundial del Disseny 2022, ha impulsat el projecte TiposQueImportan, una iniciativa amb la qual recuperar i protegir el patrimoni gràfic urbà de la ciutat.

 L’objectiu del projecte és indagar en la història del disseny gràfic valencià i en el seu paper fonamental en allò que és quotidià, donant valor a eixa creativitat que ha sigut la llavor d’allò del que hui és el llorejat disseny valencià i, per tant, una de les raons que València haja aconseguit la Capitalitat per 2022.

La plataforma participativa que dóna suport al projecte, tiposqueimportan.com, naix amb l'objectiu de documentar, explorar, divulgar i servir d'inspiració, contribuint a la conservació i difusió de la cultura local a través de la recuperació del rètol comercial valencià.

Arrelada en la idea de que la societat pot ser co-creadora d’una ciutat millor, més sostenible, mediterrània i humana, aquesta acció es traduirà en l’arxiu més gran de retolació comercial de València i en punt de trobada per a totes aquelles persones que desitgen conèixer més de l’amplíssim imaginari que engalana el seu veïnat.  

La pàgina web s’ha habilitat com un aparador virtual on qualsevol persona interessada pot pujar una foto del comerç que coneix de tota la vida i que encara conserva el seu rètol original. 

El caràcter documental de TipoQueImportan també es materialitzarà en un curt dirigit per Miguel Maestro i posat en marxa gràcies al recolzament de València Capital Mundial del Disseny 2022. La peça audiovisual donarà a conèixer a les persones que, allà pels anys seixanta i pinzell en mà, van començar a omplir de color i calor els carrers de València, així com dissenyadors que han ajudat a preservar aquest patrimoni, historiadors i ciutadans que, amb xicotetes aportacions, continuen protegint eixe llegat.

TiposQueImportan pertany a la Xarxa Ibèrica en Defensa del Patrimoni Gràfic, la qual agrupa diversos projectes locals de la península Ibèrica amb un objectiu global:  salvaguardar i protegir tota la gràfica comercial dels nostres carrers com a patrimoni gràfic.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te