Ribó: “A València creiem en el disseny. La nostra missió és projectar aquesta capitalitat cap al futur”
12 oct. 2019 /

Ribó: “A València creiem en el disseny. La nostra missió és projectar aquesta capitalitat cap al futur”

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat en Hyderabad (l’Índia) el compromís de la ciutat amb el projecte València Capital Mundial del Disseny 2022 i la seua “missió de projectar aquesta capitalitat cap al futur a través del seu llegat global”, que aspira a millorar el benestar dels ciutadans i donar resposta, en la mesura del possible, “als grans reptes als quals fa front la Humanitat”.

El disseny és la palanca de canvi per activar processos d’innovació a totes les activitats públiques o privades. A la nostra ciutat creiem en el disseny i hem tingut un gran esforç per aconseguir aquesta capitalitat”, ha manifestat l’alcalde davant l’Assemblea Mundial del Disseny, que organitza la World Designa Organization (WDO) fins aquest dissabte en Hyderabad.

Al seu viatge a l’Índia, han acompanyat a Joan Ribó la presidenta de l’Associació València Capital del Disseny, Marisa Gallén, i els directors estratègics del projecte, Xavi Calvo i Pau Rausell, a més de representants d’empreses valencianes que són socis de la WDO, com Point i Andreu World, a més de Carlos Ferrando de Closca, que ha impartit una ponència durant la trobada.

Després de donar a conèixer públicament la seua elecció de València el passat mes de setembre, el congrés WDO ha servit per oficialitzat la designació de la ciutat com Capital Mundial del Disseny 20222.

“Per la nostra ciutat ser Capital Mundial del Disseny en 2022 és tot un repte i una gran oportunitat. Amb aquest reconeixement, s’impulsa la indústria creativa valenciana i espanyola, s’avança en competitivitat, es projecta tota la nostra economia i els nostres productes al món sencer. A més, es visibilitzen noves fórmules per a millorar la vida de les persones, també a través del disseny. Durant aquests pròxims tres anys, volem que el disseny impregne tots els àmbits de la nostra ciutat i que influïsca en la innovació als àmbits de l’educació, l’urbanisme, la comunicació, el turisme, la innovació, la cultura, l’empresa i l’ecologia”, ha manifestat l’alcalde.

Amb aquest reconeixement, s'impulsa la indústria creativa valenciana i espanyola, s'avança en competitivitat, es projecta tota la nostra economia i els nostres productes al món sencer.

Ribó ha aprofitat per a presentar València, com ciutat, i el seu sector del disseny davant l’assemblea general de la WDO, al·ludint als seus habitants, les seues indústries, la seua cultura gastronòmica, la seua sostenibilitat, la seua història, el seu bagatge cultural i la seua aposta per ser una Smart City.

“Comptem amb un grup d’empreses vinculades al disseny que han suportat des del primer dia aquesta iniciativa. Els nostres sectors industrials valencians han apostat pel disseny com element de diferenciació i d’apertura a la resta del món. A València i a la nostra regió disposem equips humans preparats i capacitats, i amb unes institucions públiques compromeses, amb uns agents privats disposats a implicar-se i amb les infraestructures adients per a comprometre’s en el desenvolupament de la present candidatura”, ha recalcat el primer regidor.

El projecte de València, que inclourà a universitat, institucions, professionals, empreses i ciutadans, busca promoure el disseny espanyol a nivell internacional, però també connectar-lo amb els sectors econòmics, socials i culturals propis, impulsar el desenvolupament sostenible i fins i tot del territori, generar oportunitats de negoci, afavorir la col·laboració i la innovació i convertir València en un referent innovador més enllà de 2022, entre altres objectius.

‘Humanitzat el disseny’ és el lema d’aquesta Assemblea Mundial del Disseny que té lloc cada dos anys i que, en aquest cas, té lloc per primera vegada a l’Índia. Aquesta trobada inclou, a més un fòrum de recerca i educació que aspiren a “explorar tendències que preparen millor als joves dissenyadors nous desafiaments i oportunitats”, segons la WDO.

Aquest fòrum analitza la integració dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU als plans d’estudi de disseny a tot el món, el futur de l’educació del disseny i la recerca en economies emergents i l’enfocament humà aplicat als mitjans digitals.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te