Suport públic del Ministeri de Ciència i Innovació
03 jul. 2020 /

Suport públic del Ministeri de Ciència i Innovació

Era l’esdeveniment de reencontre del sector del disseny valencià: l’acte de suport del Ministeri de Ciència i Innovació a València com la Capital Mundial del Disseny 2022. Celebrat al Tinglado 2 de La Marina de València, assistiren autoritats del Govern central, com Teresa Riesgo, secretària general d’Innovació del Ministeri de Ciència i Innovació, i del govern local, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i l’alcalde de València, Joan Ribó.

Un acte de suport institucional al disseny valencià representat per professionals, empreses i impulsat des de València Capital Mundial del Disseny 2022 que va deixar bona mostra de la solidesa i projecció nacional del projecte. La convocatòria, que va reunir als principals agents del disseny i l’empresa de la Comunitat Valenciana, va servir per  remarcar la ciutat de València com terra de creativitat i un territori a través dels seus Premis Nacionals d’Innovació i de Disseny.

Apoyo-Ministerio-Ciencia-Innovacion-04
Apoyo-Ministerio-Ciencia-Innovacion-01
Apoyo-Ministerio-Ciencia-Innovacion-03
Apoyo-Ministerio-Ciencia-Innovacion-02
Apoyo-Ministerio-Ciencia-Innovacion-00
Apoyo-Ministerio-Ciencia-Innovacion-06
Apoyo-Ministerio-Ciencia-Innovacion-06
Apoyo-Ministerio-Ciencia-Innovacion-08
Apoyo-Ministerio-Ciencia-Innovacion-09
Apoyo-Ministerio-Ciencia-Innovacion-10

Onze noms de professionals i empreses de la Comunitat Valenciana han estat distingits amb aquests premis des de la seua creació al 1987, entre ells, Marisa Gallén, presidenta de l’Associació València Capital del Disseny i Premi Nacional de Disseny en 2019, que va ser la responsable de conduir l’acte; i Nacho Lavernia, Premi Nacional de Disseny en 2012, que va oferir una conferència sobre el paper del disseny per la societat, la indústria i les institucions. Els altres nou reconeixements pertanyen a Dani Nebot (1985), Punt Mobles (1997), Xavier Mariscal (1999), Andreu World (2007), Mobiliario Royo SA (2016), Mario Ruiz Rubio (2017), Actiu (2017), Point (2019) i Porcelanosa (2019).

A l’acte d’homenatge, es va projectar un documental escrit i dirigit per Eugenio Viñas, periodista de referència a la cultura local, amb totes aquestes icones del disseny valencià que han actuat d’ambaixadors de la marca València a l’ambit nacional i internacional com protagonistes.

Al seu discurs de benvinguda, Gallén va declarar: “La qualitat de vida de molts països i de moltes ciutats es pot advertir al bon o dolent ús del disseny que duen a terme les seues empreses i administracions públiques. Ara que se’ns ha reconegut com a Capital Mundial del Disseny en 2022 i que hem demostrat el punt de maduresa del nostre sector, podríem millorar els processos, incloure el disseny a les empreses i institucions públiques, fer més gran el seu àmbit d’actuació també a nivell social, i equiparar les nostres societats a aquelles més avançades, en les quals el benestar de les persones està al centre”.

Per la seua part, l’alcalde de València, Joan Ribó, va assenyalar la importància del fet que València siga Capital Mundial del Disseny en 2022: “Tenim l’oportunitat de valdre’ns del disseny per a configurar un nou model socioeconòmic, que ens projecte amb un país més competitiu i avançat, però sobretot com un país solvent davant dels reptes d’un futur cada vegada més desafiant”.

Tenemos la oportunidad de valernos del diseño para configurar un nuevo modelo socio-económico, que nos proyecte como un país más competitivo y avanzado.

Apoyo-Ministerio-Ciencia-Innovacion-Ribo-10

En una muestra del apoyo a la Capitalidad desde el Gobierno central, Teresa Riesgo, secretaria general de Innovación del Ministerio de Ciencia e Innovación, expresó: “Estamos muy convencidos de que la Capitalidad de València será clave no solo para esta ciudad, no solo para esta región, sino también para todo el país.

Ya recibió el apoyo del ministro Duque en 2019, que firmó una carta apoyando la candidatura. Era evidente que València era la ganadora y así fue. Es para dar la enhorabuena a todos los que han participado en esa candidatura porque demuestra todo lo que tiene esta ciudad de creatividad, pero no solo de una creatividad puramente artística que, desde luego, no es desdeñable, sino también de una creatividad orientada a mejorar la vida de las personas, que es para lo que estamos aquí.

Apoyo-Ministerio-Ciencia-Innovacion-Teresa-Riesgo-10

En este evento queremos demostrar este apoyo, este reconocimiento a la ciudad de València como un referente en el ámbito del diseño que nosotros queremos seguir apoyando desde el Ministerio. Queremos trabajar juntos. Este diseño y esta innovación nos tiene que llevar a una prosperidad, a una creatividad y a una sociedad que no deje a nadie atrás. Enhorabuena a todos los que han hecho esto posible porque es un orgullo para todos nosotros, para todo el país”. Asimismo, Riesgo destacó la mayoría de Premios Nacionales de Innovación y de Diseño 2019 que han recalado en la Comunitat Valenciana y que recibirán su reconocimiento en el evento de este viernes de la mano de sus Majestades los Reyes de España, acto en el que también estará presente el ministro de Ciencia e Investigación, Pedro Duque.

Por su parte, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, puso el acento en “el enorme potencial que tiene la creatividad y el talento de esta tierra”.

“Es el mejor rostro que podemos presentar para decir que no queremos ir hacia una nueva normalidad, tampoco hacia una vieja normalidad, sino hacia una normalidad mejorada. Sabéis perfectamente que vamos a vivir años muy difíciles, años muy complicados. Nadie nos va a regalar nada, pero el ’22 va a ser un gran momento para esta ciudad y para esta Comunitat. Y va a serlo porque vamos a trabajar duro, cada uno desde su ámbito, para que nuestras empresas, nuestras universidades, nuestras instituciones, todas estén donde les toca en este momento.

Si hay algo que esta pandemia nos tiene que dejar es saber qué es lo importante y qué es lo prescindible. El diseño no es lo prescindible, el diseño es lo importante, y la capacidad de trabajar juntos tampoco es prescindible, es nuclear. Por eso, con esta convicción, de aquí al ’22 vamos a hacer camino al andar”, ha manifestado en apoyo a València como Capital Mundial del Diseño en 2022.

Apoyo-Ministerio-Ciencia-Innovacion-Ximo-10

El diseño no es lo prescindible, el diseño es lo importante, y la capacidad de trabajar juntos tampoco es prescindible, es nuclear.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te