Una sessió amb marques d’èxit i experiències entorn del disseny
04 maig 2022 /

Una sessió amb marques d’èxit i experiències entorn del disseny

El passat 28 d’abril va tindre lloc en l’espai World Design Capital València 2022 del Veles e Vents de València una jornada repleta, com no podia ser d’una altra forma, de disseny i de professionals que ho exerceixen a consciència.

El primer trobe “Marques x Disseny, noves interaccions i interseccions” va esdevindre a les 12:30H i el tema central versava sobre la importància del disseny en el branding de les empreses. En aquesta taula redona, a càrrec del Foro de Marcas Renombradas, es van asseure: Jesús Llinares, CEO d’Andreu World; Marta Alcañíz, Head of Design Spain de BBVA; Gabriele de Palma, Director de Casa SEAT; i Rocío Osborne, PR & Communication Director de Osborne. Amb Marisa Santamaría, directora estratègica de la Red de Diseño de FMRE, i Xavi Calvo, director de València Capital Mundial del Disseny 2022, moderant-la.

 

A tots ells es va sumar a l’inici Pablo López, director del Foro de Marcas Renombradas, per a fer referència a la importància dels intangibles per a les empreses espanyoles. És a dir, la innovació i el disseny com aqueixos actius que generen marca, ja no sols individualment, sinó també com a conjunt. Dit això, Marisa va obrir el torn d’intervencions i debat, deixant clar abans que aquest era una trobada per a parlar no d’idees, sinó de fets.

Va començar Jesús Llinares, compartint els pilars d’Andreu World: l’exportació, la qualitat i la sostenibilitat, així com la certificació de cada pas que el recolze i el transforme en un producte global. Des d’Andreu World confien que el disseny ha de sostindre’s en aqueixes potes i que la seua importància ha de calar en tota l’organització perquè siguen unes potes fortes en les quals sustentar la seua filosofia i fer front als reptes que vagen arribant.

Rocío Osborne, per part seua, va afirmar que la clau de la longevitat d’una empresa (Osborne celebra el seu 250é aniversari) és la innovació, i que encara siguen una empresa familiar amb solera, l’esperit visionari forma part del adn de la companyia. Així, va explicar el gran repte que suposa canviar la imatge que el públic té d’una empresa amb tal trajectòria cap a una més jove i fins i tot digital. Per a això aposten per l’embalatge, per l’experiència, per la comunicació, el grafisme… Per portar el llegat cap al futur.

El tercer a intervindre va ser Gabriele de Palma, director de Casa SEAT, un espai situat a Barcelona entre Passeig de Gràcia i Avinguda Diagonal, que ha aconseguit connectar amb la ciutadania a través d’una agenda d’esdeveniments completíssima. El disseny és la primera raó per la qual es tria un vehicle privat, encara més quan la gamma és alta. I en el cas d’aquesta Casa es traspassa el propi producte per a generar una transmissió de cultura que al seu torn queda impresa en la pròpia marca. En definitiva, es generen experiències.

Finalment, en aqueixa tanda d’intervencions, Marta Alcañiz va parlar del gran cas d’èxit que és BBVA. Han rebut el Premi Nacional de Disseny a Espanya i potser, una de les claus, és que des del top management van confiar en el disseny com a palanca diferencial. I des d’ací s’ha pogut redefinir la cultura de la marca en tots els nivells. Així com també s’ha pogut redirigir cap a un model més relacional on les persones sempre estan en el centre i les seues necessitats, digitals o no, són les que marquen les línies de disseny i redissenye de la marca.

Amb la intervenció de cada ponent va quedar patent que el disseny ha de ser part de les marques i que com més alt s’implante aquest intangible, amb més força s’impregna en la resta d’estaments fins a convertir-se en ADN propi de l’empresa.

 

Fotos: Brava

Vols estar a l'última?

Subscriu-te