“València 360” imagina la ciutat de 2030 a través dels ulls de cinc equips creatius emergents
05 oct. 2021 /

“València 360” imagina la ciutat de 2030 a través dels ulls de cinc equips creatius emergents

El projecte “València 360”, impulsat per València Capital Mundial del Disseny 2022 en col·laboració amb Las Naves i dirigit per l’organització independent Non Achitecture Studio, ha revelat els equips seleccionats per a dur a terme les cinc imatges en 360 graus de diferents emplaçaments de la ciutat que reflexionen sobre la València del futur en una visió distòpica i altra utòpica. 

Els valencians  Quatre Caps, C•LAB Atelier, i Rarea; l’arquitecte de Zimbabwe Lloyd Martin i el jove estudi de disseny Ex Figura, format per dos arquitectes portuguesos i italians, han sigut els equips seleccionats per a desenvolupar diferents imatges de la ciutat de València en l’any 2030. Prenent com a referència cinc localitzacions emblemàtiques (L’horta, la platja, el centre, el nou llit del Túria i la Torre Miramar), plasmaran la seua idea creativa a través d’una imatge virtual a 360º en la qual es mostraran les dues cares d’una mateixa moneda: 180 graus de visió utòpica i altres 180 graus de perspectiva distòpica. 

Per a cada ubicació, cada equip seleccionat col·laborarà amb  Non Architecture Studio  per a crear el disseny conceptual de la seua visió per al tema “València 2030”.  Non Architecture ha emprat un mètode de disseny propi al qual han anomenat “Gamification”, consistent a desenvolupar el projecte superant un total de 12 nivells que van augmentant en dificultat; en els quals es poden guanyar “bonus points”. Una vegada presentades les imatges, el públic votarà per la seua favorita, i sumant les bonificacions anteriors podrem triar als guanyadors del joc, als qui correspondrà un premi.  

En paraules de Xavi Calvo, director general de València Capital Mundial del Disseny 2022, “València 360º materialitzarà de forma visualment impactant la nostra voluntat de convertir la capitalitat i tot el que comporta en una oportunitat única per a reflexionar sobre la València del futur. Les noves generacions de dissenyadors estan capacitades per a participar i fins i tot liderar un debat sobre les ciutats que volem habitar en un futur no molt llunyà. València 360º, com tants altres projectes i iniciatives impulsades per València Capital Mundial del Disseny, ens proposa construir un discurs i generar un llegat que anirà molt més enllà de 2022” 

Vols estar a l'última?

Subscriu-te