València acull els Premis Nacionals d’Innovació i Disseny 2019
03 jul. 2020 /

València acull els Premis Nacionals d’Innovació i Disseny 2019

El Museu Príncep Felip de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha estat l’escenari d’excepció escollit per a l’esdeveniment més important de l’any dins del sector del disseny: el lliurament oficial per part de ses Majestats els Reis d’Espanya dels Premis Nacionals d’Innovació i de Disseny, que aquest any han recaigut en fins a tres professionals i empreses valencianes. A l’acte, han estat acompanyats de Pedro Duque, ministre de Ciència i Innovació.

La presència a València de ses Majestats els Reis d’Espanya suposa un reconeixement a l’aportació valenciana al disseny espanyol i a la designació de València com Capital Mundial del Disseny en 2022, un projecte que dóna fe de l’excel·lència del disseny valencià.

“Si hui celebrem aquests premis ací, és per l’esperit innovador que sempre ha impregnat a la societat valenciana, així com la seua passió pel disseny, que ha fet a aquesta gran ciutat de València mereixedora de la seua designació, per l’Organització Mundial del Disseny, com Capital Mundial del Disseny 2022. De mode que moltes felicitats a tots els que heu treballat per aconseguir aquest assoliment tan important”, ha comentat sa Majestat el Rei.

Per a, Pedro Duque, ministre de Ciència i Innovació, “només comptant amb la innovació i el disseny podrem fer front a reptes més immediats als quals fem front com a societat. És el coneixement aplicat allò que és motor industrial i allò que crea llocs de treball qualificats i millor pagats. És el moment d’invertir en coneixement i innovació, per a poder ser un país més capdavanter i més moderns en innovació”, ha confirmat.

Entre els reconeixements valencians de 2019, a la categoria d’Innovació destaca el premi a la ‘Gran Empresa’ atorgat a Porcelanosa Grupo AIE; al mateix temps que, a l’àmbit del Disseny, es reconeix la tasca de Marisa Gallén a la modalitat ‘Professionals’ i l’empresa Point a la d’‘Empreses’.

Junt aquests noms, han rebut el guardó més important nacional Ignacio Sánchez Galán, Premi Nacional d’Innovació 2019 a la modalitat ‘Trajectòria innovadora’; Inmunotek, Premi Nacional d’Innovació 2019 a la modalitat de ‘Xicoteta i Mitjana Empresa’; ESNE, Menció Especial en Innovació 2019 a la modalitat de ‘Xicoteta i Mitjana Empresa’; Fhecor Ingenieros Consultores S.A per la seua menció especial en Disseny i Silvia Fernández Palomar, Premi Nacional de Disseny 2019 a la modalitat ‘Joves Dissenyadors’.

La gala de lliurament dels guardons, a la qual han assistit unes 300 persones, ha estat presentada pel director de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo, i ha estat emesa en directe per la televisió pública valenciana À Punt, a més d’a les xarxes socials del Ministeri de Ciència i Innovació.

L’espai, al primer pis del Museu de les Ciències, ha estat equipat amb 300 cadires de la marca Actiu, especialitzada en el disseny i fabricació de mobiliari per a espais de treball. Sobre l’escenari, huit cadires Karbon d’Actiu, peces icòniques fabricades en fibra de carboni.

El lliurament dels Premis Nacionals d’Innovació i Disseny va estar precedida aquest dijous per un suport del Ministeri de Ciència i Innovació a la capitalitat de la ciutat del Túria que va comptar amb la presència de Teresa Riesgo, secretària general d’Innovació del Ministeri de Ciència i Innovació, del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i de l’alcalde de València, Joan Ribó. En aquesta trobada es va retre homenatge al conjunt d’onze professionals i empreses valencianes distingides per aquests guardons des de la seua creació l’any 1987.

Intervingueren també a l’acte Marisa Gallén, presidenta de l’Associació València Capital del Disseny i Premi Nacional de Disseny el 2019, i Nacho Lavernia, Premi Nacional de Disseny el 2012 que va destacar el paper del disseny per la societat, la indústria i les institucions en una xarrada.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te