València Capital Mundial del Disseny 2022 és declarada Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic
29 des. 2020 /

València Capital Mundial del Disseny 2022 és declarada Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic

La celebració de «València, Capital Mundial del Disseny 2022» tindrà la consideració d’esdeveniment d’excepcional interès públic a la proposta de Llei dels Pressupostos Generals de l’Estat 2021, aprovats el passat 22 de desembre al Senat.

Els Esdeveniments d’Excepcional Interès Públic són esdeveniments o programes de tipus esportiu o cultural als quals el Govern d’Espanya, per petició d’algun dels seus Ministeris, atorga una categoria especial amb beneficis fiscals associats a les inversions d’anunciants i patrocinadors del sector privat. D’aquesta manera, el Govern incentiva la iniciativa econòmica privada, aplicant desgravaments d’entre un 40% i un 90% de la inversió del patrocinador, condicionada a la inclusió de la marca de l’Esdeveniment en la seua publicitat.

“Aquesta declaració suposa l'aplicació d'incentius fiscals per al sector privat, en les activitats del programa i altres relacionades amb València Capital Mundial del Disseny 2022.”

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha valorat aquest avanç i ha destacat “la importància de l’aliança públic-privada per a l’impuls d’aquest esdeveniment que suposarà atraure talent, activitat i inversions per a la ciutat de València i per al conjunt d’Espanya en un moment tan necessari com el que estem travessant de crisi derivada de la pandèmia”.

L’alcalde considera que “València Capital Mundial del Disseny contribueix a recuperar el dinamisme de la ciutat que ens ajudarà a superar l’impacte de la *COVID-19”. “Es tracta d’una aposta per incorporar el disseny com a motor de canvi, innovació i competitivitat que implica tant les administracions i institucions públiques com als nostres sectors productius”, ha assenyalat Ribó.

Per part seua, el director de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo, ha explicat que “és pràcticament excepcional en la història de la democràcia que un esdeveniment relacionat amb el disseny siga declarat Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic (EEIP). Això suposa un gran suport nacional a aquest esdeveniment i a tots els objectius que persegueix la seua realització, que passa per la implementació del disseny a nivell nacional com una eina de competitivitat empresarial, de millora de la vida de les persones, de millora de les institucions públiques i de generació d’una marca Espanya que passe per la creativitat i la indústria”.

Aquesta declaració suposa l’aplicació d’incentius fiscals per a les activitats que fomenten el disseny en el marc del programa i les activitats relacionades amb València Capital Mundial del Disseny 2022 per al sector privat.

En el cas de València Capital Mundial del Disseny 2022, el Ministeri de Ciència i Innovació ha sigut el sol·licitant d’aquest títol, a través de la seua Secretaria General d’Innovació, impulsant d’aquesta manera la importància del disseny com una ferramenta de canvi i evolució a nivell nacional, i convertint aquest esdeveniment en un fet cultural tan rellevant com el IV Centenari de la Mort de Cervantes, els últims anys Jacobeus, el Teatre Real de Madrid, els 25 anys del Museu Thyssen Bornemisza, els 200 anys del Museu del Prado o el 50 aniversari del Festival de Sitges.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te