València, finalista a Capital Mundial del Disseny 2022
16 juny 2019 /

València, finalista a Capital Mundial del Disseny 2022

València ha aconseguit entrar a la fase final per a ser designada Capital Mundial del Disseny 2022. La World Design Organization (WDO) amb seu al Quebec (Canadà), ha anunciat que València i Bangalore (L’Índia) seran les ciutats finalistes que competiran per ser triades com Capital Mundial de Disseny 2022. El jurat ha valorat molt positivament l’”estat de maduresa del disseny valencià” per a aquesta selecció.

“Bangalore és una ciutat emergent que fa front a una ampla varietat de desafiaments locals a través del disseny, mentre que València està preparada per a mostrar una història rica i vibrant d’iniciatives efectives de disseny”, ha explicat Luisa Bocchietto, presidenta de la WDO i membre del Comitè de Selecció.

València està preparada per a mostrar una història rica i vibrant d'iniciatives efectives de disseny.

La WDO, organització no governamental que cada dos anys designa la Capital Mundial del Disseny, organitzarà al mes de juliol una visita oficial a València per recaptar dades sobre la ciutat i sobre el projecte, que seran tinguts en compte a l’avaluació final del Comitè de selecció, la decisió definitiva del qual sobre la ciutat guanyadora es donarà a conèixer en octubre.

Durant el primer quadrimestre de 2020 tindrà lloc la cerimònia de la signatura i, a partir d’eixe moment, s’escometrà la planificació del programa. En 2022 es desenvoluparà el pla anual d’esdeveniments marcats per l’Associació València Capital del Disseny, impulsora d’aquesta candidatura.

La candidatura de València, articulada al voltant del lema «El disseny mediterrani de València. Disseny per al canvi, disseny per als sentits», reivindica una manera de mirar amb implicacions geogràfiques, però també estètiques, ètiques, filosòfiques i polítiques. El jurat ha valorat molt positivament l’”estat de maduresa del disseny valencià” per a aquesta selecció.

El programa transversal de la candidatura València Capital Mundial del Disseny inclou un pla complet d’esdeveniments que englobaran totes les disciplines del disseny, des del disseny industrial al disseny d’espais passant per l’arquitectura i el disseny de serveis i interfícies. L’objectiu és coordinar la programació amb l’agenda cultural de la ciutat per a impregnar-la de disseny i apropar-la al màxim a la ciutadania.

Així, de gener a desembre, cada mes estarà protagonitzat per un tema global a partir de quatre tipus d’esdeveniments: exposició, congressos, tallers i xarrades. El focus se centrarà en continguts com el disseny front al canvi climàtic, el disseny mediterrani, el compromís del disseny a la igualtat de gènere, la història del disseny, el relat a partir del disseny, el desenvolupament industrial i el disseny i la natura, entre altres.

Les ciutats designades Capital Mundial del Disseny en anys anterior han estat Torí (Itàlia) en 2008, Seül (Corea del Sud) en 2010, Hèlsinki (Finlàndia) en 2012, Ciutat del Cap (Àfrica del Sud) en 2014, Taipei (Taiwan) en 2016, Ciutat de Mèxic en 2018 i Lilla (França) que prepara la seua celebració per a 2020.

Vols estar a l'última?

Subscriu-te