World Design Capital València 2022 International Advisory Committee: presentació
16 nov. 2021 /

World Design Capital València 2022 International Advisory Committee: presentació

World Design Capital València 2022 ha presentat a l’equip complet del IAC (International Advisory Committee). Aquest grup de grans professionals internacionals del disseny ofereix el seu suport, col·laboració i consell a l’hora d’organitzar el programa d’activitats i realització de projectes en World Design Capital València 2022. Comptar amb el seu ajut és clau per a l’organització amb l’objectiu de mostrar tot el suport mundial del sector al nostre programa. 

Participar com IAC en la  World Design Capital València 2022 implica una sèrie de beneficis i responsabilitats; és l’honor i el deure que suposa participar en aquest complex i gran projecte dedicat a representar el disseny internacional en el context d’una ciutat com València

Entre aquests beneficis trobem participar activament en un procés de transformació ciutadana amb la col·laboració de les autoritats locals, regionals i nacionals, entrar en connexió profunda amb l’ecosistema del disseny espanyol. 

Aquesta faena té responsabilitats: representar i promocionar les accions realitzades per la World Design Capital València 2022 i actuar com a portaveu de les activitats i ser ambaixador de  la World Design Capital València 2022 contribuint al seu compromís internacional. 

Ben Evans

Ben Evans és el director del London Design Festival, que va cofundar amb Sir John Sorrel el 2003. El Festival celebra i promou Londres com a capital mundial del disseny i ha inspirat esdeveniments semblants en moltes ciutats internacionals. És un esdeveniment anual que involucra a 300 organitzacions associades i atrau a més d’un milió de visites individuals. A més d’administrar el Festival, inicia, encarrega i comissiona projectes per a l’esdeveniment, fins i tot una residència anual en el museu V&A. El 2016 va agregar una nova activitat, la Biennal de Disseny de Londres, on desenes de països presenten instal·lacions de disseny amb un tema, i de la qual és director executiu. 

Ha sigut governador de la Universitat de les Arts de Londres, membre de la junta de Roundhouse i fideïcomissari d’Artangel. Des de 2017, s’ha convertit en president de la Junta de Líders Culturals de l’Alcalde, un grup assessor legal de l’alcalde de Londres. EN 2010 va rebre el títol honorífic del  Royal College of Art, on es va graduar el 1989. En 2019 va rebre un CBE per servicis a les Indústries Creatives. 

Bertrand Derome

Bertrand és director d’organitzacions sense ànim de lucre i assessor de disseny sostenible des de fa més de 20 anys. És un conferenciant reconegut que advoca amb entusiasme per l’impacte social, econòmic i ambiental del disseny, cercant millorar el món. Després de graduar-se en l’Escola de Disseny de la Université Montréal, va començar a exercir en un estudi, així com en una fàbrica. Es va unir a l’Institut de Desenvolupament de Producte com Assessor de Disseny Sostenible i es va convertir en el director general de l’Institut en 2010, on va desenvolupar col·laboracions privades i públiques, tant locals com internacionals, ajudant a organitzacions a millorar les seus pràctiques d’innovació. A part, és President de l’Associació de Dissenyadors Industrials de Quebec en Montreal (Canadà) i participa com assessor en diversos comités i jurats. 

Greta Arcila

Greta Arcila és Historiadora de l’Art amb un màster en Art Modern i Contemporani de Casa Lamm i especialitat en Arquitectura i Disseny Sustentable de la Universitat Iberoamericana. Està portant a terme també l’especialització en Producció publicitària en l’Institut Versal, un diploma en Digital Mèdia en Centre, i recentment va estudiar Marketing editorial en la Universitat de Yale. Els seus 23 anys de labor editorial s’han centrat en el disseny, interiorisme i arquitectura. 

Arcila és fundadora de l’editorial C&EE (Color i Espai Editorial) i creadora de Glocal Design Magazine. Al llarg dels seus 11 anys, la revista s’ha convertit en la veu del disseny de Mèxic pel seu enfocament avantguardista i el fet de ser l’únic mitjà en Mèxic que treballa directament en l’àmbit creatiu de l’indústria. 

També és creadora del Premi  Noldi Schreck, que ara és el premi anual més important en  arquitectura i disseny d’interiors en Mèxic. 

Hanna Harris

Hanna va començar com la segona directora de disseny de Helsinki el 2020. La seua faena és liderar el treball pioner de Helsinki en l’ús del disseny per a construir el futur de la ciutat. Abans, va ser directora d’Archinfo Finlandia (2016-2020), la plataforma nacional de promoció i col·laboració per a l’arquitectura. Va ser comissionada de l’exposició  Mind-Building 2018 aclamada per la crítica en el pavelló finlandès en la 16a Exposició Internacional d’Arquitectura de LA Biennale di Venezia. Anteriorment, va ser directora de programes en Helsinki Design Week i en The Finnish Institute en Londres. També ha treballat com investigadora urbana en la Universitat de Helsinki i la Universitat Aalto i en l’estranger en universitats de Cambridge, Westminster i Milano-Bicocca.

Jaime Hayon

L’artista – dissenyador espanyol Jaime Hayon va nàixer en Madrid el 1974. La seua visió artística es va quedar plenament exposada per primera vegada en les instal·lacions del ‘Barroc Digital Mediterrani’ i del ‘Mon Cirque’. Aquestes col·leccions van posar a Jaime a l’avantguarda d’una nova onada que va dibuixar les línies entre l’art, la decoració i el disseny, també va agregar un renaixement en els objectes intricats i finalment elaborats dins del context de la cultura del disseny contemporani. La base creativa d’Hayon Studio, fundada en2001, es va traslladar recentment a València, des d’on coordina les oficines en Barcelona i Treviso (Itàlia). El treball de Jaime ha aparegut en les publicacions d’art i disseny més prestigioses del món. Ha guanyat nombrosos premis, el més recent el Premi Nacional de Disseny de 2021. Ha sigut inclòs per Wallpaper Magazine en la seua llista “Top 100”, com un dels creadors més influents de l’última dècada, lloant com un “visionari” i una de les icones més creatives per la revista Times. 

Marco Sammicheli

Marco Sammicheli és comissari del sector del disseny, moda i artesania en Triennale Milano i superintendent del Museo del Design Italiano. És professor convidat en la Facultat de Enginyeria  i Disseny de Shenkar, Tel Aviv. Després de graduar-se en Ciències de la Comunicació de la Universitat de Siena i especialitzar-se en Història del Disseny en la Bauhaus de Weimar, va obtindre un doctorat en disseny i tecnologia per al desenvolupament del patrimoni cultural en el Politècnic de Milà. Ha sigut comissionat d’exposicions i assajos sobre catàlegs per a museus d’Europa i Orient Mitjà. Col·labora en revistes com “Wallpaper” i de “Il Sole 24 Ore”, a més d’altres revistes internacionals. 

Luisa Bocchietto

Ha dut a terme projectes de rehabilitació d’edificis i urbanisme, ha treballat com a directora d’art i professora invitada en escoles de disseny. A més, participa en jurats internacionals. Va ser Ambaixadora del Dia del Disseny Italià 2017, 2018 i 2019 pel Ministeri de Relacions Exteriors d’Itàlia i comissària de Torino Design of the City 2017. Va formar part del Comité de Torí World Design Capital (2008), Presidenta de l’Associació ADI de Disseny Industrial (2008/2014). Des de 2013, Luisa és membre de la Junta Directiva de WDO. Entre 2017 i 2019 es va convertir en Presidenta de la WDO, l’Organització Mundial del Disseny. 

Sara de la Mora

Sara de la Mora és dissenyadora de comunicació creativa i consultora estratègica de marca. Destaca el seu treball en empreses de tecnologia com Facebook, Yelp i Plug and Play, i en estudis de disseny guardonats com Atelier Works i Lavernia & Cienfuegos. A més a més, ha treballat per a clients i equips en més de trenta països als cinc continents. 

Recentment s’ha enfocat en projectes personals amb un enfocament cultural, utilitzant el disseny d’esdeveniments com un mitjà estratègic per a millorar el coneixement i la connexió entre les persones i les comunitats. També assessora estudiants de disseny i és professora convidada en universitats. 

Vols estar a l'última?

Subscriu-te