WORLD DESIGN SPOTLIGHT: «FollowMe»
29 ag. 2022 /

WORLD DESIGN SPOTLIGHT: «FollowMe»

Portàtil i recarregable, FollowMe és el llum de sobretaula dissenyat per Inma Bermúdez tan portàtil com aquells camping gas del segle passat, però amb una tecnologia i un disseny de 2014, que pot usar-se tant en interiors com en l’exterior.

Amb mànec de roure per a agafar-la, aquest llum, compacte i xicotet, té una pantalla basculant realitzada en policarbonat blanc i porta tecnologia LED amb un dimmer que regula la intensitat de la llum.

Amb FollowMe, aquesta dissenyadora va trencar motles i va fer fàcil allò difícil iniciant un camí de dissenys que li han imitat fins a la sacietat.

Inma Bermúdez va estudiar a l’Escola de Disseny Industrial de la Universitat Cardenal Herrera CEU, a València, i va fer pràctiques a la Universidad de Ciències i Disseny Aplicats en Pforzheim, Alemanya. La seua carrera professional en disseny industrial es va estrenar als estudis alemanys Idea, Buss Design i Prodesign.

A l’any 2006, va entrar en contacte amb Ikea i va formar part del seu departament de disseny en Älmhult, i des de l’any següent, 2007, viu a València, en una casa en el camp a 20 quilòmetres de la ciutat, rodejada de gossos, gallines, hort i amb la seua família prop.

Amb FollowMe, explicava la dissenyadora en una entrevista de la firma de disseny Marset, introdueix un toc femení al catàleg de la marca, on, fins a eixe moment, tots els llums anaven signats per dissenyadors homes.

Marset, amb un nivell tecnològic molt alt, té en el llum FollowMe un artilugi càlid que funciona amb bateria recarregable incorporada.

En un mateix disseny uneix tecnologia, estil i un producte d’autor. Pionera de la il·luminació portàtil, el llum de Bermúdez s’ha convertit, ja, en una icona del disseny.

Per al seu disseny, Inma Bermúdez es va inspirar als catàlegs dels anys 70 d’aquesta coneguda empresa, concretament al model Flass de la firma, i amb ell guanyà un prestigiós premi Red Dot de disseny de producte, organitzat pel Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen, en 2016.

 

Fotografies: Marset. 

Vols estar a l'última?

Subscriu-te